Adobe Encore -- various topics - Page 7 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Distribution Center > DVD Authoring


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 28th, 2005, 01:30 PM   #91
Trustee
 
Join Date: Jul 2003
Location: Ohio
Posts: 1,152
Quote:
Originally Posted by Sean McHenry
In the help menu, look for "Playlist".
That would work, but it sounded like he wanted a music clip to play continuously as viewers looked at the clips and moved between them ("I also want music to heard all the while this timeline is playing"). You can't do that with playlists.
__________________
Christopher Lefchik :: My Spot on the WWW

:: Got questions? Need answers? Try a DV Info search! ::
Christopher Lefchik is offline   Reply With Quote
Old September 29th, 2005, 03:09 AM   #92
Tourist
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bergen, Norway
Posts: 4
Big thanks to you both. I'll check out both solutions and get back to you, might be helpful others. Great website btw.

Eirik
Eirik Stefansen is offline   Reply With Quote
Old October 1st, 2005, 03:25 PM   #93
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: arlington, texas
Posts: 420
if you output all your video files as mpeg2's for dvd you will save a ton of room and you wont have to transcode... you could test that and see how it looks after you burn a test copy.
Cody Dulock is offline   Reply With Quote
Old October 4th, 2005, 05:00 AM   #94
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Gold Coast Australia
Posts: 56
I need to output encore menu to tv for preview

Heh Guys,

I have tried outputing my menu in encore to dv camcorder and tv but no luck. I tried preferences video out and it just says offline. I click on buttons search etc, no go. I use tv output in premiere 1.5 all the time.
Preview menus on a DV device (Adobe Encore DVD 1.5)


Adobe Encore DVD opens the Menu Editor window when you create a new menu, import a menu you created in Adobe Photoshop, or open an existing menu.

I have copied this from adobe and have tried this-

To preview a menu in the Menu Editor window on a DV (IEEE 1394) device, set the Video Out preference:

1. Choose Edit > Preferences > Video Out.

2. Choose Show Menu Editor On DV Hardware.

3. Choose the DV device from the Device menu. (If the device isn't listed in the Device menu, make sure that the device is attached to your computer and turned on, and then click Search to refresh the Device menu list.)

4. Click OK.

Please help me solve this as it would save me lots of time in burning.
Regards, Rob
Rob Brookes is offline   Reply With Quote
Old October 4th, 2005, 08:51 AM   #95
Trustee
 
Join Date: Mar 2004
Location: Hilliard, Ohio
Posts: 1,193
Sorry if you know this already but,
Your camera needs to be in VCR mode and your camera has to be able to accept incoming DV and send it out to the analog outputs. Not all DV camcorders will do this.

On my camera I have a menu that allows me to turn that off and on. Look in your menus for a function that allows DV In/Analog out or something like that. Hit the manual for the camera and make sure it can do that to.

If you are sure that is all OK, I can only tell you the output to DV function in Encore 1.5.1, at least for me is a by odd. Works on some things, not others.

Last, I seem to recall it only really works for me if I use "Preview" to watch the preview of the DVD. That means you have to render everything including your menus. If it isn't rendered, it won't play out to the monitor.

Sean McHenry
__________________
ĎI donít know what Iím doing, and Iím shooting on D.V.í
- my hero - David Lynch

http://www.DeepBlueEdit.com
Sean McHenry is offline   Reply With Quote
Old October 4th, 2005, 05:03 PM   #96
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Gold Coast Australia
Posts: 56
Thanks Sean. Yes I use this method in Premiere all the time. Seems encore are lacking control over the outputs for dv though. I output through a canopus storm bay but can not seem to get a signal in encore. I have everything rendered as you suggested and when I check the video out in preferences its all blank, how do I get it to talk to the camera. I have version 1.5.1 also. I will keep trying until another suggestion hopefully comes along.
Thank you.
Rob Brookes is offline   Reply With Quote
Old October 5th, 2005, 05:18 PM   #97
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Gold Coast Australia
Posts: 56
Any other ideas please as I would like to find solution
Rob Brookes is offline   Reply With Quote
Old October 6th, 2005, 04:38 PM   #98
Trustee
 
Join Date: Mar 2004
Location: Hilliard, Ohio
Posts: 1,193
Have you tried reading the Adobe forums? You probably have. Just wondering if this is something that never really worked right or if it's just us that have had issues.

Sean
__________________
ĎI donít know what Iím doing, and Iím shooting on D.V.í
- my hero - David Lynch

http://www.DeepBlueEdit.com
Sean McHenry is offline   Reply With Quote
Old October 6th, 2005, 07:14 PM   #99
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Gold Coast Australia
Posts: 56
Yes, I checked the adobe forums. They did not seem to know of any issues.
I will keep investigating though. Thanks for your help from Ohio, long way from Ohio America to Gold Coast Australia.
Rob Brookes is offline   Reply With Quote
Old October 7th, 2005, 01:15 AM   #100
Trustee
 
Join Date: Mar 2004
Location: Hilliard, Ohio
Posts: 1,193
I'm also an Amateur Radio Operator. I'm used to the distances.

Sean McHenry (KB8JNE)
__________________
ĎI donít know what Iím doing, and Iím shooting on D.V.í
- my hero - David Lynch

http://www.DeepBlueEdit.com
Sean McHenry is offline   Reply With Quote
Old October 9th, 2005, 06:50 AM   #101
Tourist
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bergen, Norway
Posts: 4
Update:

I wasnt able to find anything about playlists(using encore 1.0) so ended up rendering a long file and using chaptermarkers, works ok but the music will of course change when skipping back and forth.

For my second problem I just edited the music(snipped off the first five seconds for the intro and started five secs into the song on the menu) before importing into encore, works a treat :) .

Now I've burnt the project and everything works fine on my workstation and laptop, but I cant get it to play on my Xbox. Does anyone know if the Xbox is difficult to get DVDs to play on or will I have a problem getting the DVD to play on normal players?
Eirik Stefansen is offline   Reply With Quote
Old October 16th, 2005, 03:56 AM   #102
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 115
I found that the greatest compatibility for DVD playback on most DVD players and game consoles is to burn a DVD-R (not RW) on the slowest speed possible. I purchased a couple of DVD players to verify compatiblity (Zenith/LG, a Sony PS2 and an Initial $39 player). It seems like the PS2 and Zenith have issues with DVD+Rs and high-speed DVD-Rs. That $39 Wal-mart special plays back everything I throw at it. But I've made it a habit to burn only 2x DVD-Rs for distribution (Imation and TDK I find to be the most reliable brands for PS2 playback). I have two DVD burners, on from Lite-On and the other from Toshiba, so I don't think burner brand is an issue.

I know that doesn't help you with your Xbox specifically, but try burning at a slow speed on a DVD-R and see if that works.
Xander Christ is offline   Reply With Quote
Old October 28th, 2005, 08:08 AM   #103
Tourist
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
Archiving files with ADOBE ENCORE DVD ??

Can anyone tell me the best way to burn all my .jpgs, .wavs, .txt, and other misc. files on my computer using adobe encore dvd v. 1.0.1.. I cant figure it out.
thank you. These files are not part of any dvd project, I just want to get them of my computer.
Gregory St. John is offline   Reply With Quote
Old October 28th, 2005, 02:33 PM   #104
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2005
Location: NJ, US
Posts: 183
Quote:
Originally Posted by Gregory St. John
Can anyone tell me the best way to burn all my .jpgs, .wavs, .txt, and other misc. files on my computer using adobe encore dvd v. 1.0.1.. I cant figure it out.
thank you. These files are not part of any dvd project, I just want to get them of my computer.
Encore DVD is NOT the tool for this. Download a trial version of Nero and burn everything as a data disc.
__________________
http://www.sareen.tv
Aanarav Sareen is offline   Reply With Quote
Old October 28th, 2005, 07:50 PM   #105
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Agreed. Technically, you CAN archive with it by adding content to the DVD-ROM folder of the DVD (see the manual or help for the steps), but it is not the most elegant solution. Far easier to use the software that is bundled with your DVD writer or one of the inexpensive apps like Nero or Roxio for those kind of tasks.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Distribution Center > DVD Authoring

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:19 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network