HD on DVD?? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Distribution Center > DVD Authoring


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 24th, 2005, 07:26 AM   #1
Tourist
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
HD on DVD??

Hello everyone,

I'm new to HD format although I own the Sony Z1. Can any of you tell me how can I transform HD footages on to a DVD without loosing Quality?

Many thanks

Aki
Aki Babamiri is offline   Reply With Quote
Old August 24th, 2005, 07:23 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Apr 2004
Location: Los Angeles, USA
Posts: 539
Not until Blu-Ray or HD DVD become available.
Shane Ross is offline   Reply With Quote
Old August 25th, 2005, 06:39 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: Roanoke, VA
Posts: 796
Shane is correct, but, if you have an Apple system with DVD Studio Pro 4 you can burn an HD DVD on standard DVD media that will play on the Mac. It will only play on a G5 with OS 10.4 and QT 7 though. It uses the H.264 codec to do this.
__________________
Dave Perry Cinematographer LLC
Director of Photography Editor Digital Film Production 540.915.2752 daveperry.net
Dave Perry is offline   Reply With Quote
Old August 25th, 2005, 02:51 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Feb 2005
Location: Hawaii
Posts: 337
Quote:
Originally Posted by Shane Ross
Not until Blu-Ray or HD DVD become available.

when when when?? kinda anxious already.
Fred Foronda is offline   Reply With Quote
Old August 25th, 2005, 04:04 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 115
Early to mid 2006. I would think by the second quarter.
__________________
We learn by doing, we learn better by making mistakes!
Devin Eskew is offline   Reply With Quote
Old August 28th, 2005, 09:03 PM   #6
Trustee
 
Join Date: Jul 2003
Location: Ohio
Posts: 1,152
Quote:
Originally Posted by Dave Perry
Shane is correct, but, if you have an Apple system with DVD Studio Pro 4 you can burn an HD DVD on standard DVD media that will play on the Mac. It will only play on a G5 with OS 10.4 and QT 7 though. It uses the H.264 codec to do this.
What about a PC with QuickTime 7? Couldn't it play the H.264 HD DVD, so long as it has enough processing power?
__________________
Christopher Lefchik :: My Spot on the WWW

:: Got questions? Need answers? Try a DV Info search! ::
Christopher Lefchik is offline   Reply With Quote
Old August 28th, 2005, 10:03 PM   #7
Trustee
 
Join Date: Jun 2002
Location: Clermont, FL
Posts: 1,520
I just write the M2T or WM9 file to a Data DVD and play it on my AVeL Linkplayer2 from I-O-Data

http://shop.iodata.com/shopping/prod...=AVLP2%2FDVDLA
__________________
Steven Gotz
http://www.stevengotz.com
Steven Gotz is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Distribution Center > DVD Authoring

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:01 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network