Intensity card at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > External Recording Various Topics


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 3rd, 2007, 10:28 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: Pensacola Fl.
Posts: 627
Intensity card

Is anyone using the intensity card to capture from HDMI equipped cam? If so please let me know how it is working for you.

I can capture but there is no picture in the capture window. The video won’t play from the Black Magic preset time line. But will play from an HDV time line. What is up with that?

What format are you saving your final project in?
Ron Little is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2007, 09:09 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Lexington, KY
Posts: 689
i am having the opposite problem. I cant get anything to play back from
an HDV timeline, only DVCPRO HD or uncompressed.
Scott Hayes is offline   Reply With Quote
Old April 5th, 2007, 08:23 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: Pensacola Fl.
Posts: 627
Now that is interesting. That makes me think I am capturing in the wrong codec.What preset did you use to capture with and what codec did you capture as? Oh yea what editor are you using. I am using premiere 2.0
Ron Little is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2007, 08:21 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: Pensacola Fl.
Posts: 627
Scott are you still having trouble with your card?

I sent my computer back to have some software clashes worked out. Should get it back soon. My builder feels that all my problems are software related. He is starting with a fresh OS installation and making me a disk image of a working setup.

I am really surprised how few people seem to be using the intensity card. I thought this was going to be the capture method of choice for green screen work.
Ron Little is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2007, 08:30 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Lexington, KY
Posts: 689
yep. and I don't really want to do a clean install of everything.
this POS card (at least on my machine) only supports uncompressed
or DVCPRO HD. it would have been easier to add another video card
to my macpro and use it to drive an LCD in FCP
Scott Hayes is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2007, 08:33 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: Pensacola Fl.
Posts: 627
Are you using the latest drivers
Ron Little is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2007, 08:37 AM   #7
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Lexington, KY
Posts: 689
yep. I uninstalled and reinstalled 1.3 drivers.
Scott Hayes is offline   Reply With Quote
Old April 16th, 2007, 09:38 PM   #8
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
Intensity requires a really fast disk array 230mbs in order to capture edit uncompressed HD. I have a bit of trouble mixing in HDV footage with MotionJPEG footage.
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old April 16th, 2007, 09:42 PM   #9
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: Pensacola Fl.
Posts: 627
Tyson thanks for your input.

When you are having trouble are you in one of the BM time lines or a HDV preset time line?
Ron Little is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2007, 08:41 AM   #10
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: Pensacola Fl.
Posts: 627
I got my computer back and everything is working fine now. It turns out it was a Microsoft update that was causing all the ruckus. I can now capture in all the formats except 10 bit. And I think I read something about that somewhere I will have to research that.
Ron Little is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2007, 10:41 AM   #11
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Columbia Maryland
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by Scott Hayes View Post
i am having the opposite problem. I cant get anything to play back from
an HDV timeline, only DVCPRO HD or uncompressed.
Scott, I'm able to monitor an HDV timeline on my MacPro. I set up an HDV project and sequence and selected output of Intensity HDTV 1080i 59.94. That sends it out through HDMI for me.
Roy Colquitt is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > External Recording Various Topics

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:53 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network