FCP capture help, please? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 12th, 2007, 08:40 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Aug 2007
Location: Chicago Illinois
Posts: 11
FCP capture help, please?

Hi, I have the canon xh-a1 which I shot with the 60i HDV format. As I tried for two days now to capture with FCP 6.0, what I got is "the operation cannot be completed because there is no video." I have my VTR set to HDV with in-camera down-convertion. I have no problem capturing the HDV but what I want to do is capture SD with FCP but I couldn't find solution yet after all the research and tries I did with FCP 6.0 so far. So, I decided to ask to see if anyone on here can know the solution to capturing the xh-a1 in-camera converted HDV to SD on FCP.

All I found so far is people couldn't capture HDV but they could capture SD. I have the exact opposite problem. I would really appreciate it as I am in a rush to find the solution so I can start working on my final class project.


Raneath
Raneath Sokha is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2007, 05:36 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Nov 2004
Location: Portsmouth, UK
Posts: 611
Raneath,

Just a guess, but are you sure that your FCP project is set up for SD DV? FCP (v.5 at least) seems to use different different software for capturing DV as it does for capturing HD depending on the set up.

Go to File > Easy Set Up to choose and apply the appropriate DV setting, then go to View > Refresh A/V Devices and then try capturing.

Apologies if you've already tried this.
__________________
Shorts::Cut - www.shortscut.org.uk
The Short Film Festival for Portsmouth & Southsea.
Dylan Pank is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2007, 01:52 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Aug 2007
Location: Florida
Posts: 224
Set FCP to DV-NTSC, which can be found in the easy setup option.

Make sure your camera is set correctly too.
Bryan Gilchrist is offline   Reply With Quote
Old November 11th, 2007, 08:04 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Aug 2007
Location: Chicago Illinois
Posts: 11
hey guys, I've tried pretty much all the options that FCP 6 has in its setup but none worked. I found out that Canon 24f SD footage is not supported by FCP, yet, or so I heard.

Raneath
Raneath Sokha is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:44 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network