FCP Sequence Preset with 25f Footage at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 27th, 2007, 03:12 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sydney
Posts: 552
FCP Sequence Preset with 25f Footage

Hi All,
Firstly thanks for all the great info on this site, it is awesome. I am new to this forum and this may be a simple problem but when I capture HDV 25f footage from my A1 into FCP all fine, but when I drop the footage into the timeline it needs rendered. What is the correct sequence preset for the Canon 25f footage?

Thanks

Jon
Jonathan Shaw is offline   Reply With Quote
Old November 28th, 2007, 02:48 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Nov 2006
Location: Munich Germany , Singapore ,NSW Australia
Posts: 419
Check your timeline setting, remove your footage from the timeline, and then go to the Sequence tab, Click setting , change your compression setting to the correct one that your footage is filmed in.

Then bring in your footage again to see if they are green, if they are still red, just remove them and repeat the steps above .

You cannot change the timeline setting when there is footage on it.
__________________
Website: http://www.Motiononcanvas.com Camera Operator in Sydney Australia and Singapore.
David Chia is offline   Reply With Quote
Old November 28th, 2007, 09:25 AM   #3
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
Moved here from Canon XH.
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply With Quote
Old November 29th, 2007, 12:44 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sydney
Posts: 552
Just gone through all the HDV settings and tried still red...

Works fine with HDV 50i but not 25F

I am using FCS 5.1.4... is it only found FCS 6?

Thanks

Jon
Jonathan Shaw is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2007, 07:04 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 55
I've had no problems using 1080(p) 25f with the XH G1. I've used "easy setup" in FCS2/FCP6.0 at both HDV and DV (to allow footage shot in HD to be viewable in SD/ PAL 4:3). If you're "easy setup" is one of these I can't think of any reason why it's coming up as unrendered. Sorry Jon--not much help but just letting you know it works for me...
Jim Press is offline   Reply With Quote
Old December 1st, 2007, 04:59 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sydney
Posts: 552
Thanks, I have FCP 5 not 6 and there is a setting of 1080 p 25 which I have tried but no joy. Does the easy setup on FCP 6 actually state 1080 p 25 f.

Hopefully I won't have to upgrade just yet?

Thanks for your help

Jon

Update: Actually just tried again, re-saved and works. Have not idea what I was doing wrong

Thanks again

Cheers
Jonathan Shaw is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:02 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network