Question about the HD 100 and final cut pro at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 11th, 2007, 03:51 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jan 2006
Location: Rocklin, California
Posts: 287
Question about the HD 100 and final cut pro

I have a Question when I play my 730p footage from the camera to a HD tv I get a full screen of HD Picture but when I edit my footage in final cut pro I get black on the top and black on the bottom of the screen HD footage is in the middle how do you edit the HD100 footage and have the finished project play out like it plays from the camera? Thank in advance Gary Williams
Gary Williams is offline   Reply With Quote
Old December 12th, 2007, 03:12 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 785
Hi Gary.

Check your sequence settings. Just click on your sequence to make it active, then select (from the top menu bar) Sequence>Settings.

My guess is that you are trying to edit 720p30 footage in a non-anamorphic NTSC sequence.

Just go the Easy Setup and select the codec that you wish to edit in. (E.g. HDV 720p30, AIC 720p30, etc. or, if you want to edit in SD, select Anamorphic NTSC DV or Anamorphic NTSC DV50, [or even Uncompressed] etc., etc.)

Applications such as Compressor and DVD Studio Pro will treat an Anamorphic SD sequence as being 16:9 (even though SD is actually 4:3) and will output it that way (16:9).
David Knaggs is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 03:04 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2007
Location: Titusville, FL
Posts: 136
Are you editing in full screen? If so that could just be because widescreen monitors are 16:10 instead of 16:9
Jerrod Cordell is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2007, 09:37 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Jan 2006
Location: Rocklin, California
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by David Knaggs View Post
Hi Gary.

Check your sequence settings. Just click on your sequence to make it active, then select (from the top menu bar) Sequence>Settings.

My guess is that you are trying to edit 720p30 footage in a non-anamorphic NTSC sequence.

Just go the Easy Setup and select the codec that you wish to edit in. (E.g. HDV 720p30, AIC 720p30, etc. or, if you want to edit in SD, select Anamorphic NTSC DV or Anamorphic NTSC DV50, [or even Uncompressed] etc., etc.)

Applications such as Compressor and DVD Studio Pro will treat an Anamorphic SD sequence as being 16:9 (even though SD is actually 4:3) and will output it that way (16:9).
Thanks. Gary
Gary Williams is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:06 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network