FCP 6 quits during export at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 16th, 2007, 12:10 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2003
Location: Santa Fe, NM
Posts: 80
FCP 6 quits during export

Hi, I've been trying to export this 50-minute sequence all weekend and FCP "unexpectedly" quits about halfway through. Sometimes I get this message:

"...the problem may have been caused by the ProCore Plug In"
(or ProGraphics plug in).

I've tried the QT movie and also export using Compressor.

Any help/suggestions would be greatly appreciated!

Vlad

(I have Leopard on a dual quad mac pro)
Vladimir Chaloupka is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 12:36 PM   #2
Go Go Godzilla
 
Join Date: Nov 2004
Location: Scottsdale, AZ USA
Posts: 2,739
Images: 15
First we need some background info on this system:

- Is this a clean install of both the OS and applications, or did you do an "upgrade" to both?
- Have you done any system maintenance: Download the free app Onyx and run all of it's maintenance and cleaning routines.
- Do you have all the latest updates for both OS and applications?
- What version of Final Cut Studio are you working with?

Answer these questions and troubleshooting advice can be given.
__________________
Producer/CEO
Reel Lane Films LLC
Robert Lane is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 01:58 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2003
Location: Santa Fe, NM
Posts: 80
Thanks, Robert, here's what I did:

Got the new Mac Pro a month ago (with Tiger OS) so the first thing I did was put in the Leopard disc and follow the instructions (but that seems to be the "upgrade" method).

After doing the "software update" I did a clean instal of FCS 2 (so I have the latest version of FCP) and everything seemed fine until recently (after my project started getting longer and more complicated).

I haven't done any maintenance yet, such as the Onyx app.

Thanks again for your help,
Vlad
Vladimir Chaloupka is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 02:57 PM   #4
Go Go Godzilla
 
Join Date: Nov 2004
Location: Scottsdale, AZ USA
Posts: 2,739
Images: 15
Vlad,

You definitely need to do a "clean install" of the OS, that means, wipe the drive and install Leopard on a fresh drive. Then install your apps and make sure you have all the updates for both the OS and apps.

If you're still having problems, let us know.
__________________
Producer/CEO
Reel Lane Films LLC
Robert Lane is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2007, 03:02 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2003
Location: Santa Fe, NM
Posts: 80
I'll give that a try--thank you!
Vladimir Chaloupka is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:09 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network