Why Is my FCP background green? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 24th, 2008, 02:38 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Canada
Posts: 26
Why Is my FCP background green?

heya guys,

that's basically my problem.

i've been editing the same project for a little while and when i opened it up today for some reason the background was green? maybe i pushed a button accidentally or someone was messing with my machine but either way the background is green.

i tried the whole view>background>black thing and that didn't work.

when i set it to green though it turns really bright green, but when it's set back to black it just goes to a darker shade of green.... not sure what happened but i'd like to fix this asap.
thanks!
-Luca
Luca Furgiuele is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2008, 03:18 PM   #2
Go Go Godzilla
 
Join Date: Nov 2004
Location: Scottsdale, AZ USA
Posts: 2,739
Images: 15
In order to help you troubleshoot we'd need a snapshot of your setup:

- What hardware are you using and how old is it?
- What version of FCP are you using?
- How old is your monitor?

Fill in this missing info and those of us that can will offer help.
Robert Lane is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2008, 08:47 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2004
Location: Renton, WA
Posts: 94
Unfortunately I have had this happen before and have not found a fix for it. It even shows the green on an output monitor. However, if I remember correctly, it does not show up if you encode the file for web, DVD, etc. I hope someone has a simple solution for this!
Mike Flynn is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2008, 11:44 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Canada
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by Robert Lane View Post
- What hardware are you using and how old is it?
- What version of FCP are you using?
- How old is your monitor?
I have a PowerMac G5 Dual 2.0GHz
it's FCF 5.0
ummm i'd say... the monitor is about 3 years old?
Luca Furgiuele is offline   Reply With Quote
Old January 26th, 2008, 09:53 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Canada
Posts: 26
should i just reinstall FCP??

Last edited by Luca Furgiuele; January 26th, 2008 at 12:30 PM.
Luca Furgiuele is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:53 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network