XL1s Import/Timeline 30p question at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 28th, 2008, 12:47 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sauk Rapids, MN, USA
Posts: 1,675
XL1s Import/Timeline 30p question

What settings are/were people using to have a 30p timeline for their XL1/s footage? I'm currently using a 60i timeline, but I shot in 30f, so I'd like to work that way so the titles can remain non-interlaced as well.

Alternatively, how can I make my titles with keyframed motion not show interlacing artifacts in a 60i timeline.

I'd also like to know what settings folks are using to import their 30f footage.
__________________
Web Youtube Facebook
Cole McDonald is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2008, 01:37 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sauk Rapids, MN, USA
Posts: 1,675
I'm still looking for information on this, anyone who could enlighten me on this would be greatly appreciated and receive tons of Karmic Kudos (tm)!
__________________
Web Youtube Facebook
Cole McDonald is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2008, 09:02 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock
Posts: 1,383
The xl1s does not shoot true progressive, so you would still be using the NTSC stream.
David W. Jones is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2008, 11:07 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sauk Rapids, MN, USA
Posts: 1,675
Right, because it still has to store it as the miniDV standard of 60i. I'm not as worried about that as I am about the interlaced nature of the timeline as dumping every other field in a 30f clip will still show the same thing.

So how do I get my titles to not show the interlaced combing when I keyframe their position. I hate interlaced timelines...Is there a way to create a 30p timeline in FCP?
__________________
Web Youtube Facebook
Cole McDonald is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2008, 12:55 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco, California
Posts: 487
I don't currently have a camera that does 30p, but I'm going to guess that all you need to do is go into the project properties of your 60i project and change your field order to "none".
Chris Harris is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:43 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network