Corrupt files??! at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 5th, 2008, 03:56 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 26
Corrupt files??!

OK I have a somewhat freaky situation going on here. I'll start with how I captured the material. On annitial acquisition I used dvrack to capture dvcpro50 avi files. The avi capture was actually an accident (mac user). Regardless after the shoot I was able to dump the footage onto my mac and import the avi files into my FCP project. Literally no problems for months, until today. I opened my project and all of the clips that were the avi files were green?? I could hear audio but no video is showing up. When trying to render the messege "Codec not found. You may be using a compression type without the corrsponding hardware card." pops up. So I went to the source files on my media drive and tried to play them back in quicktime, VLC, Windows Media Player etc... and they won't play back correctly...the picture is gone, although I can hear audio. Somehow the files got corrupted. As I said before I have had these files on my HD for months and they have played back just fine. Does anyone know what to do. I'm sweating here
Daniel Lang is offline   Reply With Quote
Old February 6th, 2008, 07:01 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fayetteville, NC
Posts: 522
It sounds like you've been hit with the QT 7.4 upgrade problem. If you do a search for QuickTime 7.4 issues you'll find others with your problem. The solution is to get rid of 7.4 and revert to 7.3. This should solve your problem.
Rick L. Allen is offline   Reply With Quote
Old February 6th, 2008, 11:16 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by Rick L. Allen View Post
It sounds like you've been hit with the QT 7.4 upgrade problem. If you do a search for QuickTime 7.4 issues you'll find others with your problem. The solution is to get rid of 7.4 and revert to 7.3. This should solve your problem.
actually I'm still running 7.2. I wish it was that easy. I wonder if I upgraded to 7.3 if that would do it. I'll try it and see. thanks for responding.
Daniel Lang is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:51 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network