Quicktime 7.5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 30th, 2008, 10:33 AM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Posts: 3,867
Quicktime 7.5

Any one upgrade to quicktime 7.5? Any problem?
__________________
Paul Cronin
www.paulcroninstudios.com
Paul Cronin is offline   Reply With Quote
Old June 30th, 2008, 09:21 PM   #2
Go Go Godzilla
 
Join Date: Nov 2004
Location: Scottsdale, AZ USA
Posts: 2,739
Images: 15
Inevitably there are always those who have issues after upgrades mostly due to poor project/OS management but so far I've only seen praise for QT 7.5 fixing issues rather than causing new ones.
Robert Lane is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 08:56 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Posts: 3,867
Thanks Robert better to check then be disappointed.
__________________
Paul Cronin
www.paulcroninstudios.com
Paul Cronin is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 11:51 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 616
Wait what ever happened with QT 7.4 making it impossible to do video production? I guess it would check all your movies for copyright protection and decide that your after effects projects are bootleg movies and stop your rendering, ruining your life.
Is this true, and if so is it still true? I have been desperately clenching onto 7.3.
Aric Mannion is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 11:59 AM   #5
Go Go Godzilla
 
Join Date: Nov 2004
Location: Scottsdale, AZ USA
Posts: 2,739
Images: 15
The error you're referring to specifically affected After Effects and Premiere, a bug that was noted back in January and has since been dealt with.
Robert Lane is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 03:25 PM   #6
New Boot
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cap-aux-Meules, Quebec, Canada
Posts: 18
I have a G5 1.6Mghz. I updated to Quicktime 7.5 and all hell broke loose. I had to reinstall OS and archive first and updated everything up to Quicktime 7.4.

I could not capture video from my Mini Dv cam with FCE and all my .mov files could not play smoothly. I think 7.5 has issues with G5s. Once I reinstalled OS Tiger and reverted back to Quicktime 7.4 everything went back to normal.

Regards

Luc Fontaine
Luc Fontaine is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 03:34 PM   #7
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Posts: 3,867
I updated today and am now having problems with Media Manager. When I try to copy a project to my back up drive it starts and then locks up about 1/3 to 1/2 of the way through. That is a hard lock up no force quit will work.

I tried to trash preferences and that did not help. Ugh when will I learn the lesson not to update quicktime until I have to reminds me of being on a PC.
__________________
Paul Cronin
www.paulcroninstudios.com
Paul Cronin is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 04:32 PM   #8
Major Player
 
Join Date: Aug 2007
Location: Goleta, CA
Posts: 299
I lost the use of my matrox mxo all together with the FCP 6.0.4 upgrade. I have to trash my preferences every time I open up FCP. Before the 6.0.4 upgrade when I only had quicktime 7.5 and FCP 6.0.3 I could use the MXO with FCP but couldn't calibrate my monitor because it would constantly freeze when trying to play back the test image. Looks like I'm going back to FCP 6.0.3 and QT 7.4.

Last edited by James Brill; July 1st, 2008 at 06:53 PM.
James Brill is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 06:35 PM   #9
Major Player
 
Join Date: Aug 2006
Location: Manchester, UK
Posts: 755
I really hope this QT upgrade isn't why my FCP (v5) has had it's first total crash today...and also why my HDD completely vanished for a few hours...but I'll admit my OS management is pretty poor.
Disk Warrior for me (thanks again Robert!).
David Scattergood is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 06:56 PM   #10
Trustee
 
Join Date: Dec 2003
Location: Malvern UK
Posts: 1,931
Quote:
I lost the use of my matrox mxo all together with the FCP 6.0.4 upgrade.
Yep, same here. Haven't tried trashing preferences, but the output from the MXO is all 'weird' after doing the update.
Simon Wyndham is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 12:37 AM   #11
Major Player
 
Join Date: Aug 2007
Location: Goleta, CA
Posts: 299
Quote:
Originally Posted by Simon Wyndham View Post
Yep, same here. Haven't tried trashing preferences, but the output from the MXO is all 'weird' after doing the update.
I got my MXO a couple weeks ago so I got to proc amp once before going to 7.5 and now this. Kind of wish I just saved up and got the mxo2 and hdmi tv
James Brill is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 03:56 AM   #12
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 33
Quicktime 7.5 + MXO weirdness...

Quote:
Originally Posted by Simon Wyndham View Post
Yep, same here. Haven't tried trashing preferences, but the output from the MXO is all 'weird' after doing the update.
Hi everybody!
My MXO has also completely lost it, this is a known issue under QT 7.5 and Matrox is supposedly working on this, the culprit however is the QT upgrade, not the MXO, more info on this on Matrox´s own user forum.
Magnus
Magnus Eklof is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 06:04 AM   #13
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Posts: 3,867
So how do I go back to Quicktime 7.4?
__________________
Paul Cronin
www.paulcroninstudios.com
Paul Cronin is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 07:48 AM   #14
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2006
Location: Sweden
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Paul Cronin View Post
So how do I go back to Quicktime 7.4?
Like this;

<http://www.macfixit.com/article.php?story=20080617143056579>

Magnus
Magnus Eklof is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 08:53 AM   #15
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Rhode Island
Posts: 3,867
Thanks Magnus I will look into that option.
__________________
Paul Cronin
www.paulcroninstudios.com
Paul Cronin is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:49 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network