Color and Multiple Graphics cards at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 8th, 2008, 06:25 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jul 2006
Location: NYC Area.
Posts: 550
Color and Multiple Graphics cards

Hey guys,

I do have question I desperately need help with. I want to use color on my main computer so I don't have to transfer files back and forth to my laptop, The problem is that since I used it last I added a graphics card, but color can not run on systems with more then one graphics card and pulling the card every time I want to boot color doesn't make sense to me. Is there a way, terminal, software, or widget that would allow me to turn off the extra card so color can boot?

Louis
Louis Maddalena is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2008, 08:53 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
I'm flummoxed by the non support of multiple video cards with the FCS suite. I was getting ready to spec a new edit Mac Pro when I stumbled across the non-compatibility. I was hoping desperately to have 3 or 4 monitors running off two video cards (I like bins, does it show?)

Hopefully Apple rectifies this issue SOON.

Good luck with the workaround.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2008, 10:29 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Jul 2006
Location: NYC Area.
Posts: 550
The studio works very nicely with multiple graphics cards, I have 2 and a Blackmagic card. The only software application that can't work with multiple cards is Color, and honestly I couldn't tell you why but its starting to get very annoying.
Louis Maddalena is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2008, 10:46 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Thanks, Louis. My reading on Apple's site had led me to believe (obviously in error) that FCS in GENERAL didn't like multiple cards. This makes me VERY happy as I get ready to spec my next machine.

I'm looking to use one card mirrored (for my timeline) so I can view it up close and personal as well as displaying it as an auxiliary input on my soon to be purchased 40" client viewer LCD panel and using the other card to drive an extended desktop where bins and Canvas and Viewer windows will live.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2008, 06:41 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: New York
Posts: 392
on this topic, I too am wanting to put another video card into my macpro, but I am worried about spending some big bucks, just to get it to work right with final cut... is there any particular video card that works great, but isn't in the $600 range? Does anyone know why ONLY color doesn't support the second card?

And also... calibrating multiple screens with a spider.. has anyone done it, that could give a few pointers?
Giuseppe Pugliese is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2008, 07:52 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Aug 2005
Location: Los Angeles
Posts: 352
Matrox offers external boxes that will drive 2 or 3 monitors from a single GFX card output.
How many monitors you can have, and and what res, depends on your current GFX card, but it might be less of headache than putting another card in your Mac.

http://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/


-A
Andrew Kimery is offline   Reply With Quote
Old August 11th, 2008, 02:28 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 131
Quote:
Originally Posted by Giuseppe Pugliese View Post
Does anyone know why ONLY color doesn't support the second card?
Probably because the entire app is a huge hack? Don't know honestly, but just from looking at the interface, I get the impression Color hasn't been born as a native-observe-all-mac-programming-guidelines-app. I seem to remember that Apple only recently bought this from another company.

Quote:
Originally Posted by Giuseppe Pugliese View Post
And also... calibrating multiple screens with a spider.. has anyone done it, that could give a few pointers?
Yes, I've done that using spyder 3 pro on a G5 with 2 Apple cinema displays. Very easy to do. You basically pop the spyder to the sceen and let it do its thing. Very easy.

Best,
Dino
Dino Leone is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:54 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network