Livetype sizes at

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE

Thread Tools Search this Thread
Old December 27th, 2008, 02:52 PM   #1
Regular Crew
Join Date: May 2008
Location: Wichita Falls, TX
Posts: 101
Livetype sizes

Hey guys,

To anyone using Livetype with FCE, and is shooting HDV, what setting are you using in project properties? When shooting in standard def 4:3, I just used Livetypes default "CCIR 601 NTSC Sq. 4:3" setting. But now that I'm shooting and editing HDV (Canon HV30 to be specific, which captures at 16:9, 1080x1440), I'm having trouble finding a setting in Livetype that matches the video size in FCE. Any advice?

Scott Hamilton is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2008, 11:54 PM   #2
Regular Crew
Join Date: Sep 2007
Location: 42 12' N, 72 32' W
Posts: 88
LiveType (2) has many presets...

One of which is (HDV) 1080i60 but there are many others or you can choose one from the drop-down menu and customize it. So find out what the FCE sequence is and choose a similar set-up from the presets list.
Paul E. Coleman is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 05:40 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network