Wrong field order? - Page 2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 7th, 2009, 07:22 AM   #16
Trustee
 
Join Date: Mar 2006
Location: Montreal, Quebec
Posts: 1,585
Quote:
Originally Posted by Duncan Craig View Post
If you want a cheap way to monitor, just use any DV-in enabled camcorder connected to your Mac via Firewire and plug the camera analogue out into a CRT.
Yeah, I used to monitor like that, too. It's a great and cheap way to do it for DV. Unfortunately, it only works in DV, and I use HDV much more now. (At least it only works in DV in Avid. I haven't tried that trick in Final Cut).

I lost my office when my son was born, and am working makeshift now. We're supposed to renovate to add one in the not-too-distant future, and I might be able to finally set myself up properly again.

Thanks again for all the help. It didn't take too long to remove all the effects. If you double click the first one, all you have to do to display the effects on subsequent clips is hit the down arrow, so it went quickly. Down arrow-select-delete. Repeat and rinse...
__________________
.
http://www.nosmallroles.com
Vito DeFilippo is offline   Reply With Quote
Old May 7th, 2009, 12:36 PM   #17
Trustee
 
Join Date: Mar 2006
Location: Montreal, Quebec
Posts: 1,585
Hey Battle, Duncan,

Encoded and burned the new DVD. Looks great! Thanks again for all your help. Really got me out of a jam.

All the best,
Vito
__________________
.
http://www.nosmallroles.com
Vito DeFilippo is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2009, 02:51 PM   #18
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: Miami, FL USA
Posts: 1,483
Thanks to Duncan for knowing about the field reversal function, think he nailed it. I learned something that will come in handy some day, thanks Duncan!/ bvaughan
Battle Vaughan is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2009, 07:04 PM   #19
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Leeds, UK
Posts: 660
Images: 10
Glad to be of help. (I'm away from the suite at the mo)

Another thing to watch with fields is when importing frame rendered movies from Motion (perhaps AE too etc) and often from Photoshop...

My system often considers these frame based items to have field motion, and it will assign them with an upper field first order. I'm sure this is to do with the way FCP is setup. If it's set to a DV easy setup it'll all work fine (IIRC), working in uncompressed AJA IO, or HDV it'll often import incorrectly. Photoshops then import as having the HDV compressor, which is of course upper.

Then when you add them into the timeline (I work in DV50 for commercials) it'll add the shift fields filter. Now this is no problem as the photoshop based clips will look OK when played. Problems occur though when you freeze moving graphics on the timeline, because the freezes will not have the shift filter on. So the video clip appears to jump a line (up I think) at the freeze point.

Always one to watch... for me anyway. Probably Gremlins.
__________________
FCPX/LS300/EX1/FS100/GoPro/Vinten/HotHead/Jib/Track/Dedos/Lightstorm/Coollights
Duncan Craig is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:42 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network