twin computers at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 18th, 2009, 09:18 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Winnipeg Canada
Posts: 532
twin computers

i have my MBP running smoothly in 10.5.3, with FCPS2, Protools, plugins and other app updates etc. i would like my iMac, currently running OS 10.4.9 without any updates, to mirror the MBP. Would there be a problem, logistically or legally, with backing up the iMac, wiping the drive, and then migrating the MBP drive over to it?
Basically, i'm looking for the easiest way to achieve a 'fresh' start for the iMac, without having to reinstall OS, programs, updates, etc from scratch, piece by piece.
is this just a bad idea???
Brian David Melnyk is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 09:28 AM   #2
Go Go Godzilla
 
Join Date: Nov 2004
Location: Scottsdale, AZ USA
Posts: 2,739
Images: 15
You can easily clone your MBP image and migrate that to your iMac however some of the software such as FCP, Protools etc will not let the same serial number to be running concurrently on the same network. That means if both machines are turned on at the same time and share your home/office network then only one instance of these programs will be allowed to run. In some cases FCP simply won't start at all if it detects a same-serial number installation.

Those are your caveats.
__________________
Producer/CEO
Reel Lane Films LLC
Robert Lane is offline   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 01:55 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Winnipeg Canada
Posts: 532
thanks for your response, Robert. i can live with that, as i keep the computers 'separate'.
on another note, thanks again for your NTSC HDV to PAL DVD compressor settings. i just finished a (13 hour!) transcode, full of titles, graphics, and CC, with lots of pans and zooms, and i had to triple check that it was truly transcoded to PAL- it looks great!
it was even 30f to 25f, and still looks smooth.
$500 for a XH A1 PAL mod???? i think not!
Brian David Melnyk is offline   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 03:17 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cornsay Durham UK
Posts: 1,941
I have a macbook pro 17" 2.16g and an i-mac 24" 2.4g.

I am running final cut studio 2 and pro tools version 8 on both systems with no problems at all, they both have the same serial numbers entered.
OK I dont use both machines at the same time but they both accept all the software updates without any problems.
__________________
Over 15 minutes in Broadcast Film and TV production: http://www.imdb.com/name/nm1044352/
Gary Nattrass is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:07 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network