Issues with recording to tape out of FCP at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 18th, 2009, 01:14 PM   #1
Tourist
 
Join Date: May 2009
Location: Aptos, CA
Posts: 2
Issues with recording to tape out of FCP

I apologize if this has been covered already, but I couldn't find anything. I am having problems recording a FCP sequence back on to tape using either the JVC BR-HD50 deck or the JVC GY-110U camera. I have had zero problems capturing so scratch that off the list. Basically, when I hook up the camera to record and then play the sequence I can actually see the audio meters moving but the image in the viewfinder stays frozen. If I stop the playhead in the FCP sequence the image in the viewfinder will "catch up" to where I have stopped, but once I hit play again it just stays frozen. Any ideas? I occasionally will have to record projects on to miniDV tape for local TV stations and I am trying to figure this out before it ends up biting me. Thanks for your help!

Last edited by Keith Wells; May 19th, 2009 at 12:01 PM.
Keith Wells is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 07:51 PM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Make sure the deck is in HDV mode. You will have to use "print to tape" and not edit to tape.
Also, HDV won't live play out of the firewire the way DV will... you have to use "print to tape."
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 10:43 AM   #3
Tourist
 
Join Date: May 2009
Location: Aptos, CA
Posts: 2
Thanks for the tip, I will try "print to tape". Although, what I was actually trying to dub was coming out of a SD timeline in Final Cut Pro (the material was originally shot in HDV 30p, the sequence was then written out and dropped into SD). I'll see if print to tape works. Thanks again!
Keith Wells is offline   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 10:51 AM   #4
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
If it's SD then you want to switch over to DV mode and use DV settings for your sequence. Then you can use Edit to Tape for TC accurate assembly editing.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:21 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network