FCP 4.5 output problems - Please help - URGENT at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 30th, 2004, 07:27 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Feb 2004
Location: LA LA Land
Posts: 12
FCP 4.5 output problems - Please help - URGENT

Hello,

We're having problems outputing VIA firewire to our Sony VX1000 and to our Canopus ADVC 100.

The video plays back choppy and the audio jumps.

We're able to edit just fine, however when we go to dump to tape ... we run in to the above mentioned problems.

I'm assuming it's just a setting we've negelected to set, but I'm not entirely sure.

System specs:

Power PC G4 (2.1)
OSX 3.3.4
933 mh
1 gig ram
Bus Speed 133

Also, on a side not, is there a way where we can set a default option so FCP opens to a new blank project as oppose to opening to the most previous project worked on.

Thank you.
Jason R. Wood is offline   Reply With Quote
Old June 30th, 2004, 10:10 PM   #2
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
Are you using Print to Video or Edit to Tape?
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old June 30th, 2004, 10:26 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Feb 2004
Location: LA LA Land
Posts: 12
I've tried both methods w/the same results.

Isn't there a way I can use the ADVC transcoder to view my timeline sequence on an external monitor?

To my knowledge I have the Canopus unit set up correctly, but the video play back is jumpy on my NTSC monitor and the audio plays worse than the video.

I've played with the settings w/no luck. I know it's not the ADVC 100 because I get the same results when I try to play back directly to the deck which is plugged straight in to the G4 VIA firewire.

I have a similar set up on my home AVID system and it works just fine.
Jason R. Wood is offline   Reply With Quote
Old June 30th, 2004, 10:56 PM   #4
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
Make sure mirror on desktop is off. You might also try deleting the preferences. See the first post in the forum.
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old June 30th, 2004, 11:20 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Feb 2004
Location: LA LA Land
Posts: 12
I'll try first thing in the morning. Thank you.
Jason R. Wood is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2004, 08:05 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 179
I've had this problem as well. My solution is to export the project sequence (timeline) as a movie (.mov), import that movie, place it into its own sequence, then assemble that sequence to tape. If there's a problem in the .mov(ie) then I will catch it before committing to tape, which saves time.
Mike Hanlon is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2004, 09:25 AM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2003
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 27
a few other things that help when printing to tape:
- lower the display of your monitor as small as you can (fe 1024x768, millions of colors only);
- make sure that none of the FCP windows overlap;
- close all other apps, windows, sequences and bins that you may have open;
- indeed, make sure that mirror on desktop is turned off.

hope this helps
Michiel van der Zeeuw is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:23 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network