No audio when playing from deck at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 31st, 2005, 12:50 PM   #1
Tourist
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jacksonville, OR
Posts: 3
No audio when playing from deck

I just switched to FCPHD from Premiere and am using a Dual G5 with a Sony DSR-11 deck. I am using this deck for the first time and everything is working fine except this. When I am playing a tape in the deck, there is no audio, however the audio meter is showing audio, but nothing is coming out the speakers. I only have the built in speakers and headphones and no audio from either. However once I capture the clip the audio is there and plays fine. Am I missing something here?

Thanks for the help!
Tyler Maddox is offline   Reply With Quote
Old February 3rd, 2005, 04:26 AM   #2
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Does this also happen with other devices like a camera? I know
my Vegas capture does this the moment I hit capture (so I hear
it before, but not during). It may be a way to reduce the chance
of dropping frames and such?
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old February 3rd, 2005, 10:50 AM   #3
Tourist
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jacksonville, OR
Posts: 3
I havent tried it with my camera on this system yet. There is no audio when I play a tape (without capturing it) and no audio while I capture. But once it has been captured, the clip plays with the audio. Another problem Im having is that if I dont play a tape for a few minutes and then try and play again there is no audio or video, the screen just says preview disabled, yet timecode is updating and the audio meter shows that there is audio but I cant hear anything. closing the log and capture window and reopening doesnt work, but if I close FCP and reopen, everything works again (except the audio of course)......Any Ideas?
Tyler Maddox is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2005, 03:47 AM   #4
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Try it with the camera to see what happens. I guess this is just
some setting somewhere, but I'm not on the Mac platform, so I
really don't know. Sorry.

As long as it captures it okay, all should be fine... Annoying, but fine!
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old April 21st, 2005, 02:04 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Mar 2005
Location: La Habra, CA
Posts: 10
I had the same annoying problem. There has to be a way.
__________________
Jeff
Jeff Javier is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:36 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network