iMovie questions - Page 3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 1st, 2003, 07:26 AM   #31
Retired DV Info Net Almunus
 
Join Date: Sep 2001
Location: Austin, TX USA
Posts: 2,882
Do they require Jaguar?
__________________
John Locke
SursumFilms.com
John Locke is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2003, 10:39 AM   #32
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
iMovie and iPhoto require 10.1.5 or later. iDVD (not free and not available by download) requires 10.1.5 or 10.2.2 or later. Some people are having problems, some are not. If you don't want to experience a problem or two wait for the first or second update. All the bugs are usually fixed by the second update (at least for newer machines). That is the nature of software, especially when it has been rewritten (it's Cocoa, not Carbon).
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old February 27th, 2003, 11:24 AM   #33
Ben Bruno
 
Posts: n/a
iMovie...question about still pics

I am using iMovie right now until I can get my hands on FCP. Here is my question. I have some photoshop images that I want to import into iMovie. The resolution is fairly high in PSD..why does the image look so crappy when I import it into imovie? Is there any way to change that? OR does anyone know the recommended resolution to import stills?
  Reply With Quote
Old February 27th, 2003, 11:37 AM   #34
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
This thread may be of interest as well as these tutorials.
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2003, 02:58 PM   #35
New Boot
 
Join Date: Mar 2003
Location: seattle
Posts: 7
Capturing in imovie then importing footage to Premier

Hi,
I have a break in timecode for about 8 min. of footage. I was wondering if I can capture in imovie and then import my footage into premier? I've heard you can have dropped frames doing this. Does anybody know for sure if this will affect footage in a negative way? thanx a lot in advance.
-Kris
Kris Durkin is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2003, 06:16 PM   #36
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
Just capture in separate clips and avoid the break. You can import iMovie into FCP, I would assume Premiere can import iMovie footage also. Try a small clip.
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old March 18th, 2003, 04:44 AM   #37
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Premiere can import QuickTime DV files. So if iMovie can create
those Premiere should not have any problems importing the file
(it seems to support most of the QuickTime codecs...)
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old April 7th, 2003, 07:20 PM   #38
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
Need an alternative to Apple's iMovie?

This was just announced at NAB. It's not free, but less the Final Cut Express
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2003, 09:03 PM   #39
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2002
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 51
imovie to idvd audio sinc problem

This is the problem I'm having with Imovie 3 and IDVD 3. When in Imovie the audio matches the mouths of the people talking perfectly. When I encode using IDVD and play back the finished product the audio goes out of sinc looking like a Godzilla movie with the people moving their mouths and the audio not matching. Any ideas on how I can fix this or why it's happening?
John Dimasi is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2003, 09:12 PM   #40
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
This is actually a known issue and a fix is in the works, I read. I understand that a fix involving extracting the audio works for some people and not others. You can read about it here in the Apple Discussions.
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2003, 09:15 PM   #41
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2002
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 51
Thanks Jeff!
John Dimasi is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2003, 01:12 PM   #42
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cambridge, MA/Crete, Greece
Posts: 189
Hi8 PAL, MiniDV NTSC and iMovie 2...?

What do people think about this:
I have a Hitachi Hi8 PAL camcorder, a Sony dsr-pd-150 NTSC camcorder and iMovie 2. Is it possible to use the pd-150 as a DV bridge between my Hitachi camcorder and iMovie 2 to import and eventually edit my Hi8 PAL footage?

Thank you.
__________________
Stelios G.M.

Stylianos Moschapidakis is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2003, 12:23 PM   #43
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cambridge, MA/Crete, Greece
Posts: 189
Anyone?
__________________
Stelios G.M.

Stylianos Moschapidakis is offline   Reply With Quote
Old June 3rd, 2003, 05:23 PM   #44
Major Player
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chico, California
Posts: 357
iMovie 3.0.3 released

There is also an update to iMovie available on the Apple web site. It works with the new version of QT. Early reports are hopeful that at least some of the nuisance issues may be solved...
__________________
Jeff Price
Flickerflix Nature Videos
flickerflix@yahoo.com
Jeff Price is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2003, 05:12 AM   #45
Trustee
 
Join Date: May 2003
Location: Atlanta GA
Posts: 1,427
I don't think it's possible because when it goes into the NTSC camera it's going to become distorted, I suppose maybe if you change your deck settings so that your NLE thinks that it's pulling in from a PAL deck instead of an NTSC deck it would be possible.
Nick Hiltgen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:56 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network