multiclip editing and reconnecting files at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 11th, 2010, 08:10 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
multiclip editing and reconnecting files

So heres what I am doing...I have a small project that I setup a multiclip for, but it wouldn't play realtime so I created some DV proxies and it worked great. so the thing is all cut and I reconnected my source files in the browser to the original prorez files, then I copy+pasted my edited dv clips into a prorez timeline.

Now what I want to do is reconnect the clips in the timeline with their prorez counterparts, and the only way I know how to do that is select clip/"FF"/overwrite repeat for every single clip!

Is there a function to reconnect all the clips in the timeline from one source file? or do I have to do each clip separately?

Thanks for the help.
David Schuurman is offline   Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 06:03 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: York, England
Posts: 1,323
Right click on the sequence - tell it to take it offline (leave the clips on the disk). Then right click again and tell it to reconnect the media - and point it to the folder where the ProRes files are.
__________________
Qualified UAV Pilot with CAA PFAW
Aerial Photo / Aerial Video | Corporate Video Production
Dave Partington is offline   Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 06:33 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
wow that was simple.

I feel like an idiot I never thought of reconnecting the SEQUENCE. Amazing, thank you so much for the info.
David Schuurman is offline   Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 11:12 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
okay so new question on the same topic...say I edited a source clip, how can I replace all the clips in the timeline with the effected source clip in one move?
David Schuurman is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 04:08 AM   #5
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: York, England
Posts: 1,323
Not sure what you mean by 'effected source clip'. Can you be more specific?
__________________
Qualified UAV Pilot with CAA PFAW
Aerial Photo / Aerial Video | Corporate Video Production
Dave Partington is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 06:34 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
Sure,

Say I add an effect to a clip in the browser and not in the timeline, I then want the corresponding clips in the timeline to be replaced by the original file in the browser (which I have modified).
David Schuurman is offline   Reply With Quote
Old August 14th, 2010, 06:26 AM   #7
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: York, England
Posts: 1,323
Err.... not sure why you would add effects to the source clip in the browser / viewer instead of double clicking them in the timeline to get them in to the viewer so that you can add effects to those - but here goes....

1) Load your source clip in to the viewer

2) Edit Menu --> Copy (or CMD+C) (this effectively copies the clip & effects to the clipboard)

3) If you are not sure where the clip is in the sequence then View Menu --> Reveal Affiliated Clips in Front Sequence (this will select / highlight that clip in the sequence if you are not sure where it is - or skip this step if you already have it ready to go)

4) Right click on the desired clip in the sequence

5) Choose Paste ATTRIBUTES

6) Make sure the FILTERS checkbox is checked

7) Click OK.

This doesn't replace the clip, but it does copy the effects from the clipboard (which came from the source clip in the browser) to the clip in the timeline which has the benefit of not messing with any timing or In/Out points you have already applied during editing.

You can also use this to copy effects (and many other things) from one clip in the sequence to many others.
__________________
Qualified UAV Pilot with CAA PFAW
Aerial Photo / Aerial Video | Corporate Video Production
Dave Partington is offline   Reply With Quote
Old August 15th, 2010, 11:58 AM   #8
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
Hey Dave,
I add effects to the source clip in the browser because that way I only have to do it once to the clip and then just copy it over to the other clips as it appears various times in my timeline.

With the way you just described I still have to select each individual instance the source clip appears in my timeline. There's not a way to do like a "select all clips from same source" option?
David Schuurman is offline   Reply With Quote
Old August 15th, 2010, 01:32 PM   #9
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: York, England
Posts: 1,323
If you reveal affiliated clips then all edits taken from this one base clip will be highlighted for you and you can simply paste attributes to all the highlighted clips at the same time.
__________________
Qualified UAV Pilot with CAA PFAW
Aerial Photo / Aerial Video | Corporate Video Production
Dave Partington is offline   Reply With Quote
Old August 16th, 2010, 12:54 AM   #10
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
Oh thats only in Final Cut 7 eh? Alother check in favour of upgrading.

Thanks for your help Dave I appreciate your patience.
David Schuurman is offline   Reply With Quote
Old August 16th, 2010, 05:16 AM   #11
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: York, England
Posts: 1,323
There were no single big reasons for me to upgrade from 6 to 7, but there were lots of little reasons. When I added them all up then the upgrade was worth it for me. In the end we upgraded all 3 edit suites to 7 and don't regret it for a minute.

You can often find the upgrades cheaper on e-bay too! Just be patient and you will pick one up fairly cheaply.
__________________
Qualified UAV Pilot with CAA PFAW
Aerial Photo / Aerial Video | Corporate Video Production
Dave Partington is offline   Reply With Quote
Old August 16th, 2010, 05:55 PM   #12
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hamilton, ON Canada
Posts: 369
thanks for the tips!
David Schuurman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:59 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network