Best way convert digi-beta to fcp??? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 21st, 2011, 11:34 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2004
Location: New York NY
Posts: 35
Best way convert digi-beta to fcp???

DVD rights to a 100 minute B&W film I directed years ago have just reverted to me.
I have a digi-beta of the film and want to redit it for streaming and DVD on FCP on an imac i7.
Should I have video lab turn the tape into PRO RES 422?
Would PRO RES HQ file be to big to handle?
__________________
mg
Milton Ginsberg is offline   Reply With Quote
Old January 21st, 2011, 12:33 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: New York City
Posts: 2,615
ProResHQ isn't too big unless you have a very old system, which you don't. It might be overkill for SD DigiBeta but get it anyway. It will fit on a typical new 500gb hard drive (use a FireWire drive) easily, 250gb might be more than enough. An HD 720 movie file in standard ProRes is around 90gb for under two hours. It's worth the price to get a pro house to capture it as they should be using a good SDI to ProRes convertor to do it. Cheaper than renting the equipment and easier than setting it up.
__________________
William Hohauser - New York City
Edit/Camera/DCP production/Animation
William Hohauser is offline   Reply With Quote
Old January 22nd, 2011, 01:40 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 444
PRO RES HQ is a very good choice for this as William suggests - Only better options quality wise would be 10bit Uncompressed - but the space requirements and hard drive speed requirements are going to mean you will have trouble playing that back efficiently on your average desktop system, and the quality difference isn't what anyone would call obvious.
__________________
www.afterglow.co.nz
Craig Parkes is offline   Reply With Quote
Old January 22nd, 2011, 11:33 PM   #4
Trustee
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai, India
Posts: 1,385
Digibeta is 4:2:2 compressed at around 90 Mbps. You should be fine with prores 422 LT which is around 102 Mbps. If you want to be on the safe side, go with prores 422 but HQ is overkill. Especially since yours is B&W.
__________________
Get the Free Comprehensive Guide to Rigging ANY Camera - one guide to rig them all - DSLRs to the Arri Alexa.
Sareesh Sudhakaran is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2011, 05:30 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Apr 2006
Location: United States
Posts: 1,158
ProRes LT looks pretty bad. its noisy. I thought I would use it, but after some tests, it was just ugly from the very first clip. Standard ProRes works fine. Going to HQ nets you very little, but east 2X more drive space.
__________________
Steve Oakley DP Audio Mixer Editor Colorist
http://stevenoakley.com
Steve Oakley is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2011, 10:27 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Using the AJA data storage app on my iPod indicates that 100 minutes of SD footage in ProRes HQ will occupy 54.8GB...

That's a no brainer for me. Just go with ProResHQ.

If you were talking about editing everything from scratch again and there was 60 hours of footage to ingest, I might advise differently but for 55GBs...
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:17 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network