Strange timeline behaviour...can anyone help? at

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE

Thread Tools Search this Thread
Old March 9th, 2011, 07:42 AM   #1
Regular Crew
Join Date: Nov 2006
Location: Lace Market, Nottingham, UK
Posts: 194
Strange timeline behaviour...can anyone help?

Hi Guys,

When syncing audio to video, especially dialogue, I sometimes move frame by frame using the right and left arrow keys to fine tune the sync and check things are running in time.

Now when I do this, FCP doesn't play sound when i scrub through frame by frame. I only get audio playback when i press play. This makes manual syncing difficult.

Can anyone help figure out why this has stopped? In summary, I want the audio to still play a snippet when i click through frame by frame as it previously did, whereas now it stays silent.

hope you can help!

Edit: I've found a solution, sorry to waste time! For reference the "Audio Scrubbing" had been turned off and I turned it back on by pressing Shift+S

Last edited by Neil Rostance; March 9th, 2011 at 07:44 AM. Reason: Sorted it
Neil Rostance is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 03:38 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network