FCP 7 not displaying AVCHD in queue all of the sudden... at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 1st, 2011, 12:37 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Feb 2010
Location: Redmond, OR
Posts: 14
FCP 7 not displaying AVCHD in queue all of the sudden...

I have a MacBook Pro with V10.6.3, 2.66 GHz Intel Core i7, 4gb 1067 MHz DDR3

Final Cut Pro V.7

I have been transferring AVCHD footage from a Sony HDR-sr11 for over a year without problems. Today, I sat down to log and transfer as I have always done, but no clips come up in the queue. I have checked everything I can think of, multiple restarts, order of connections and power-ups, but to no avail, I cannot get the clips to show up in the log and transfer queue. The camera disk icon appears on the desktop, so the USB connection is good. Please help. This has been a super seamless workflow until now. Any ideas?
Ryan Bales is offline   Reply With Quote
Old June 1st, 2011, 02:08 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Apr 2008
Location: Cornsay Durham UK
Posts: 1,941
Re: FCP 7 not displaying AVCHD in queue all of the sudden...

Have you done a pro apps software update recently? it may be that the AVCHD plug in is not working after it.

Or to flip it round the other way is your OSX and software up to date as there may be new fixes that make them compatible, it may also be that OSX or pro apps have been updated and sony need to update their plug in to work with it all.

One other option is that the AVCHD plug in has been erased or corrupted, a re-install of FCP may cure this.

Is the AVCHD option still there in the preferences section of log and transfer as that may indicate a problem or missing plug in?
__________________
Over 15 minutes in Broadcast Film and TV production: http://www.imdb.com/name/nm1044352/
Gary Nattrass is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 07:16 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Madrid, Spain
Posts: 238
Re: FCP 7 not displaying AVCHD in queue all of the sudden...

The camera disk icon appears on the desktop, have you tried to browse the files? Check that the camera HDD is not corrupted.
Erik Norgaard is offline   Reply With Quote
Old June 4th, 2011, 05:58 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ontario, California
Posts: 307
Re: FCP 7 not displaying AVCHD in queue all of the sudden...

Or probably your camera internal HD is almost full that it's taking time to transfer files and sometimes it looks like nothing is going on. This happens to me with my CX550v it just take time, but eventually it will transfer, just give it a time.
Rickey Brillantes is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:07 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network