How to Paste on the 2nd track, in FCP 4.5? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 11th, 2005, 06:19 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kuwait, Kuwait
Posts: 100
How to Paste on the 2nd track, in FCP 4.5?

Hi,
When you copy a video from track #1 (Sequence #1), then paste it into Sequence #2, it will be pasted on track #1 of the sequence (makes sense).

But I need to paste it on a different track (say V2 or V3). How do you I do that?
Nawaf Alali is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2005, 09:17 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jul 2005
Location: Welland ON
Posts: 515
Just use the auto select buttons. They are those little black buttons by each track. Just disable all of them except the track you want to paste to. This article explains it better. http://larryjordan.biz/articles/lj_auto_select.html
__________________
"We've done the impossible, and that makes us mighty."
Nate Schmidt is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2005, 02:35 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kuwait, Kuwait
Posts: 100
thanx alot! that was helpfull
Nawaf Alali is offline   Reply With Quote
Old September 12th, 2005, 06:45 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2004
Location: Boca Raton, FL
Posts: 2,979
A quick way to select just the track you want is to option-click the auto-slect button. SOmetimes I have to also move the track selector tab thing to get it to paste right (this migh just be for audio). If you get a stubborn one, create a Scratch sequence and paste it in there. THen, slide it to the track you want it and copy/paste it from the new track into your main sequence.
Les Wilson is offline   Reply With Quote
Old September 12th, 2005, 06:51 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kuwait, Kuwait
Posts: 100
hhmm. I turned off the auto-select for V1 and pasted; it pasted on V2. All good.

Now, I went and copied something (from a different sequence), and pasted it on the 1st sequence (Auto-select is still turned off for V1), but it pasted on V1 !!! I have to turn on/off the auto-select for V1 again so it pastes on V2. Is this common ?!
Nawaf Alali is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:03 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network