Digital Cinema Preview not Realtime at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 30th, 2005, 06:07 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Apr 2002
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 1,727
Digital Cinema Preview not Realtime

Hi guys. I've been playing with FCP HD lately and am trying to get the Digital Cinema peview (On secondary display) working realtime. All I can do is get it so it shows the last frame when I stop. I have "All Frames" selected under View->External Video but I just can't get it to do it's thing in Realtime. I have Dynamic on, and Unlimited RT. Everything's fine (As it can be) in the Canvas.

Any ideas?

Cheers
Aaron
__________________
My Website
Meat Free Media
Aaron Koolen is offline   Reply With Quote
Old November 30th, 2005, 09:10 AM   #2
Wrangler
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mays Landing, NJ
Posts: 11,543
That's odd, I haven't ever had this problem. What kind of computer are you using? Is this HDV or regular DV? I assume you have 2 monitors? What are they and how are they connected?
Boyd Ostroff is offline   Reply With Quote
Old November 30th, 2005, 02:04 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Apr 2002
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 1,727
It's running on a Dual Core 2.0Ghz - Regular DV. Now, before some of those streams were not FCP standard (AVI, WMW etc) but I've converted them all with MPG StreamClip so they are now and still I get the problem. The machine should be ample fast enough I would have thought. In the Viewer it's all fine and dandy.

Oh to add, I have had some sort of success previously with a test project I was mucking around with, but now it's just a no go at all.

I'll have to contact Apple, cause it's a good feature to have.


You definately need the patience of a saint trying new software on another platform - FCP is just so wierd compared to Vegas :)
__________________
My Website
Meat Free Media
Aaron Koolen is offline   Reply With Quote
Old November 30th, 2005, 02:19 PM   #4
Wrangler
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mays Landing, NJ
Posts: 11,543
Quote:
Originally Posted by Aaron Koolen
some of those streams were not FCP standard (AVI, WMW etc) but I've converted them all with MPG StreamClip so they are now
This is the only thing which sounds a little odd to me. I don't know anything about that software. Do your clips need to be rendered? When you highlight a clip on the timeline and go to Edit > Clip Properties > Format, what does it say? Now compare this to what you see when you go to Sequence > Settings. Is anything different? If so then that may be your problem.
Boyd Ostroff is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:05 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network