FCE one settings (PAL) at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 9th, 2006, 09:44 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 196
FCE one settings (PAL)

hi
I was using a Canon XL1s and capturing with the easy setup, i bought a JCV101e and want to capture in "16/9", what are the settings for final cut express one for this.
The xl1s has a stereo mic, the JVC has a mono mic, should two tracks show up on the timeline with the JVC or one, I had two show up on the Canon XL1s, bit confused and advice /help would be appreciated.

john.





powerbook superdrive * Mac OS X (10.2.x) *
John Doran is offline   Reply With Quote
Old April 10th, 2006, 08:18 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 196
edit

please help.

john
John Doran is offline   Reply With Quote
Old April 10th, 2006, 09:04 AM   #3
Wrangler
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mays Landing, NJ
Posts: 11,543
I use FCP, not FCE, but think they are similar. You should have an Easy Setup for Anamorphic PAL which will do what you want. But really, the only thing which is going to be different is that the anamorphic box will be checked in the capture/clip/sequence settings.

Caveat: I'm not really sure what a JVC101e is. Assuming it's a standard definition PAL widescreen camera? Or is it the JVC HDV camera? If so then you would need to use the 50i HDV easy setup, but there are some gotcha's there, especially since it sounds like you're running older software...
Boyd Ostroff is offline   Reply With Quote
Old April 10th, 2006, 10:00 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 196
thnaks, that's fine,

what about this:

"The xl1s has a stereo mic, the "JVC101e " has a mono mic, should two tracks show up on the timeline with the JVC or one, I had two show up on the Canon XL1s, bit confused and advice /help would be appreciated.

thankyou

john
John Doran is offline   Reply With Quote
Old April 10th, 2006, 10:48 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Jul 2005
Location: Welland ON
Posts: 515
You should see two tracks as normal, depending on how you set up your camera one might not have any audio in it at all.
__________________
"We've done the impossible, and that makes us mighty."
Nate Schmidt is offline   Reply With Quote
Old April 10th, 2006, 04:14 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 196
audio

thanks nate,

what setting on the camera would give no audio on one bar on the timline,
camera is JVC10e

john


i am not using HD ,,using DV PAL.
John Doran is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:10 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network