24p HD100 + FCP = editing With no render. How? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 5th, 2006, 08:17 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 82
24p HD100 + FCP = editing With no render. How?

I'm capturing lots of footage for FCP and wish to edit without rendering to see basic edits. Anyone have any ideas?

So far I have captured with HDVxDV then I opened in Streamclip to fix TC breaks, output to .m2t then converted to AIC. Now when i take it into FCP it wants to orange render so the playback is 10fps or so.

This is crazy. Any ideas?

-aj
__________________
Thanks!
Adam Craig
Los Angeles, CA
www.showiki.com - Entertainment Biz Wiki
www.filmexposure.org - My Media Company
Adam Craig is offline   Reply With Quote
Old June 5th, 2006, 09:55 PM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Adam,

You sequence settings don't exactly match your AIC source settings. Most likely the frame rate is the issue. It should be set to 24 or 23.98.

Another culprit could be "pixel aspect," it should be set to square.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old June 5th, 2006, 10:13 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 82
Tim, do you have capture problems across TC Breaks? How to you go about getting in sync video captured? It's fine in m2t but when i convert to AIC all hell breaks loose.
-aj
__________________
Thanks!
Adam Craig
Los Angeles, CA
www.showiki.com - Entertainment Biz Wiki
www.filmexposure.org - My Media Company
Adam Craig is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2006, 08:57 AM   #4
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by Adam Craig
Tim, do you have capture problems across TC Breaks? How to you go about getting in sync video captured? It's fine in m2t but when i convert to AIC all hell breaks loose.
-aj
I never capture over TC breaks, so I generally don't have sync issues. It just doesn't work in MPEG TS because the GOP is broken, and this confuses LumiereHD or HDVxDV.

When this 24P update is finally released for FCP, I hope it has an automatic scene detect function so that you can just capture the whole tape and have it automatically split into scenes for every TC break. It already works this way for 720P30.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2006, 03:24 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 471
Quote:
Originally Posted by Tim Dashwood
When this 24P update is finally released for FCP, I hope it has an automatic scene detect function so that you can just capture the whole tape and have it automatically split into scenes for every TC break. It already works this way for 720P30.
I have experienced approx 2 seconds of lost footage w/ each subclip when capturing in HDV 720/30 mode.

Using the AIC codec solved this problem.
Scott Jaco is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:56 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network