Interlacing lines at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 11th, 2006, 01:41 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Nov 2004
Location: Dallas, Texas, USA
Posts: 386
Interlacing lines

Hi all,

I'm using a Canon Optura 20 camcorder to film some special features for my short film. I captured the footage just fine. In the preview window it looks great. However when I add my in and out points to the footage and add it to the sequence (by the way I'm using FCP 5.0.4), I get MAJOR interlacing lines. Check out this screen grab of what I'm talking about.

I'm pretty new to FCP so I have no idea what's going on. Any help on this?

Screen Grab
Adam Rench is offline   Reply With Quote
Old October 11th, 2006, 03:20 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2006
Location: Espa - Norway
Posts: 151
I guess you're monitoring on a computer monitor?

In case, don't worry.

Do a test-out to DVD and check the result on a TV. You'll probably be fine.

Gunleik
__________________
Red? Sure!
Gunleik Groven is offline   Reply With Quote
Old October 11th, 2006, 04:19 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Jul 2005
Location: Welland ON
Posts: 515
Is your canvas set to 100% zoom? That will show you the interlacing lines but again you should be fine that just happens when viewing interlaced footage on your progressive computer screen. You can play the video out through your camera to a TV to check it there.
__________________
"We've done the impossible, and that makes us mighty."
Nate Schmidt is offline   Reply With Quote
Old October 11th, 2006, 04:24 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: New York City
Posts: 2,615
Quote:
Originally Posted by Adam Rench
Hi all,

I'm using a Canon Optura 20 camcorder to film some special features for my short film. I captured the footage just fine. In the preview window it looks great. However when I add my in and out points to the footage and add it to the sequence (by the way I'm using FCP 5.0.4), I get MAJOR interlacing lines. Check out this screen grab of what I'm talking about.

I'm pretty new to FCP so I have no idea what's going on. Any help on this?

Screen Grab
Is your sequence set to DV-NTSC?
__________________
William Hohauser - New York City
Edit/Camera/DCP production/Animation
William Hohauser is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:17 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network