Hd 100 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 26th, 2006, 11:10 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Salem ,Oregon
Posts: 12
Hd 100

Hey all I got a question about FCP, I just got in the crossgrade supposedly fixing the problem with the hd100. But FCP still will not reconize my camera, Is there some settings that I have to change? I shoot in 720/24p, Also I have yet to upgrade my camera to the hd100u (A) I found out about the free upgrade too late, Just waiting to get money to send my camera to JVC for the update. Could that be to problem?
Andy
Andrew Marks is offline   Reply With Quote
Old December 26th, 2006, 11:33 PM   #2
JVC America
 
Join Date: Mar 2005
Location: McKinney, TX
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by Andrew Marks
Hey all I got a question about FCP, I just got in the crossgrade supposedly fixing the problem with the hd100. But FCP still will not reconize my camera, Is there some settings that I have to change? I shoot in 720/24p, Also I have yet to upgrade my camera to the hd100u (A) I found out about the free upgrade too late, Just waiting to get money to send my camera to JVC for the update. Could that be to problem?
Andy
Hi Andrew,

If your Mac is not seeing the camera at all, make sure that:

1. You have the DV/HDV switch in the right position. Remember to turn the camera power off before changing this switch.

2. Your firewire cable is good

3. You have choosen the correct "Easy Set-up" in FCP

4. You have pressed the VTR Mode switch on the camera

If all of the above is true, then your firewire circuit may be damaged. Please see this thread for details:

http://www.dvinfo.net/conf/showthread.php?t=64873

Regards,
__________________
Carl Hicks
JVC Professional Products Company
Carl Hicks is offline   Reply With Quote
Old December 26th, 2006, 11:37 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Salem ,Oregon
Posts: 12
Well I fuguired out how to capture it, But the video after capturing is not synced up with the audio, and the video is skipping frames
Andrew Marks is offline   Reply With Quote
Old December 26th, 2006, 11:41 PM   #4
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Salem ,Oregon
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Carl Hicks
Hi Andrew,

If your Mac is not seeing the camera at all, make sure that:

1. You have the DV/HDV switch in the right position. Remember to turn the camera power off before changing this switch.

2. Your firewire cable is good

3. You have choosen the correct "Easy Set-up" in FCP

4. You have pressed the VTR Mode switch on the camera

If all of the above is true, then your firewire circuit may be damaged. Please see this thread for details:

http://www.dvinfo.net/conf/showthread.php?t=64873

Regards,
Cool I actually got it now, Hey since you are a JVC rep mabey you can answer a question, I need to upgrade my Camera to the hd100u Model, Where do I go online to get the form or what ever i need in order to send my camera in to get it updated
Andy
Andrew Marks is offline   Reply With Quote
Old December 26th, 2006, 11:54 PM   #5
JVC America
 
Join Date: Mar 2005
Location: McKinney, TX
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by Andrew Marks
Cool I actually got it now, Hey since you are a JVC rep mabey you can answer a question, I need to upgrade my Camera to the hd100u Model, Where do I go online to get the form or what ever i need in order to send my camera in to get it updated
Andy
Go to this web page and click on the link for "Factory Service Request Form."

http://pro.jvc.com/prof/support/index.jsp
__________________
Carl Hicks
JVC Professional Products Company
Carl Hicks is offline   Reply With Quote
Old December 27th, 2006, 12:02 AM   #6
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Salem ,Oregon
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Carl Hicks
Go to this web page and click on the link for "Factory Service Request Form."

http://pro.jvc.com/prof/support/index.jsp
Cool Thank you! Oh I remember reading that it was going to cost some money to do upgrade it, How do I make the payment?
Andrew Marks is offline   Reply With Quote
Old December 27th, 2006, 09:27 AM   #7
JVC America
 
Join Date: Mar 2005
Location: McKinney, TX
Posts: 516
Quote:
Originally Posted by Andrew Marks
Cool Thank you! Oh I remember reading that it was going to cost some money to do upgrade it, How do I make the payment?
Once you send the camera in, the service dept. will contact you for payment arrangements.
__________________
Carl Hicks
JVC Professional Products Company
Carl Hicks is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:29 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network