MacBook SetUp for FCE 3.5 Work? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 9th, 2007, 08:44 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Dec 2003
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 235
MacBook SetUp for FCE 3.5 Work?

I'm looking for advice on setting up a humble 13" MacBook that is a 2.0GHz Duo core with 512 MB ram and 80 GB internal hard drive. The first project has about 2 hours of raw footage SD MiniDV to be edited on FCE HD 3.5 (already installed). What should I do about external drive and RAM? I was leaning toward 1 Gig RAM (maybe 512 would be OK?) and a LaCie 120 GB FW400 bus powered drive.

Any suggestions are welcome.

Thank you.
__________________
dB
Dan Brown is offline   Reply With Quote
Old January 9th, 2007, 08:58 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philadelphia
Posts: 795
get 2 gigs of RAM if you can swing it - 512 is really not suitable, and 1 gig will run out fast if you ever run more than one major app at a time, i.e. FCP and photoshop.
Evan Donn is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:11 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network