Difference in QT Export on G5 vs MacIntel at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 10th, 2007, 07:06 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: New York, NY
Posts: 88
Difference in QT Export on G5 vs MacIntel

Has anyone seen this thread or heard of this problem?

http://www.macfixit.com/article.php?...70409093430576

I am exporting a feature within 5 weeks and will use my G5 if it's for real.

Any experience here with it?

Thanks
__________________
One day at a time.
Paul Vlachos is offline   Reply With Quote
Old April 11th, 2007, 07:21 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fargo
Posts: 108
Quote:
Originally Posted by Paul Vlachos View Post
Has anyone seen this thread or heard of this problem?

http://www.macfixit.com/article.php?...70409093430576

I am exporting a feature within 5 weeks and will use my G5 if it's for real.

Any experience here with it?

Thanks
I've been using an Intel Mac for 8 months now and haven't seen any issues when exporting to QT. My videos have always been clear. I create video in FCS for DVDSP, and create footage from FCS to iPod video using QT. No problems noticed. The article mentions (link in article you posted) they are compressing to CD quality, I haven't used that setting, but other settings in QT give great results, so maybe it's that setting that is somehow the issue.

Grant
Grant Harrington is offline   Reply With Quote
Old April 11th, 2007, 09:09 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 117
I've only had my Mac Pro fro a few months now, but I have not seen any problems. This MOV was made with FCP on my Mac.
Dick Campbell is offline   Reply With Quote
Old April 11th, 2007, 09:13 AM   #4
Wrangler
 
Join Date: Oct 2003
Location: DFW area, TX
Posts: 6,108
Images: 1
Quote:
Originally Posted by Dick Campbell View Post
I've only had my Mac Pro fro a few months now, but I have not seen any problems. This MOV was made with FCP on my Mac.
Very nice. Where in Texas were they? I have been trying to get out and do some HD Bluebonnets.

-gb-
Greg Boston is offline   Reply With Quote
Old April 11th, 2007, 09:28 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: New York, NY
Posts: 88
Yes. I, too, have exported a bunch of Quicktimes and m2v files since last September on my MacPro, but I thought maybe my powers of discernment had left me, so I wanted to hear what others had to say. I hadn't noticed any problems, either, but I also haven't compared. Maybe I will do a comparison if I ever get the time.
__________________
One day at a time.
Paul Vlachos is offline   Reply With Quote
Old April 11th, 2007, 03:44 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 117
Quote:
Where in Texas were they?
Well, I 'm in Waco, and they are every where - and like a dummy I didn't get any footage when they were covered with snow last Saturday. This was shot in 720p24pn.
Dick Campbell is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:53 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network