adio video sync issue at

Go Back   DV Info Net > High Definition Video Acquisition > General HD (720 / 1080) Acquisition

General HD (720 / 1080) Acquisition
Topics about HD production.

Thread Tools Search this Thread
Old May 6th, 2008, 01:21 PM   #1
Regular Crew
Join Date: Feb 2005
Location: Illinois
Posts: 26
adio video sync issue

Hi everyone,

This is probably a basic question. I have a Canon XH-A1. I capture with premieire pro 1.5.1 using Cinform intermediate codec. I have noticed that as long as my video clip was never interuppted when I recorded it such as pausing or rewinding the tape to review my recording I can capture that clip with audio and video in perfect sync. However, when I try to capture multiple clips that have some dead space in between or I might have stopped recording and rewound the tape for review I can never capture the clips without the audio running out of sync with the video. When I play this same series of video clips straight from the camera to my monitor they all play in perfect audio and video sync.

What is going here?


Mark Rosen is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > High Definition Video Acquisition > General HD (720 / 1080) Acquisition

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 11:39 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network