Do HD stills need to be resized? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > High Definition Video Acquisition > General HD (720 / 1080) Acquisition

General HD (720 / 1080) Acquisition
Topics about HD production.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 15th, 2007, 02:44 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2006
Location: Alton IL
Posts: 46
Do HD stills need to be resized?

If I take a hd still from my hc1 will it need to be resized like an sd still would have to? If so how much do I squeeze it? Thanks, Dan.
Dan Gonzales is offline   Reply With Quote
Old February 15th, 2007, 03:54 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Jun 2002
Location: Clermont, FL
Posts: 1,520
The camera produces a 1440X1080 frame using rectangular pixels with a 1.33 PAR. To make them square, export to 1920X1080.
__________________
Steven Gotz
http://www.stevengotz.com
Steven Gotz is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2007, 12:25 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2006
Location: Minnesota (USA)
Posts: 2,171
According to the manual, when you shoot a still (to a memory stick) with the HC1, while in HDV mode, the image is recorded as 1440x810 pixels, which is 16:9 (square pixels).
Robert M Wright is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > High Definition Video Acquisition > General HD (720 / 1080) Acquisition

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:24 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network