Edius/ Premier Plug-In at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Grass Valley / Canopus NLE

Grass Valley / Canopus NLE
All flavors of Edius; other Grass Valley / Canopus software & hardware.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 19th, 2007, 12:27 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Aug 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 422
Edius/ Premier Plug-In

OK we have 3 edius 3.5 systems with the cards... but hate the software... .. Sorry... but just to complicated... Plus we are using Premier Pro and Love it... So Edius is was to have a Plug In for Premier to be able to use the card and we have never been able to figure out where it is or how to use it... Any help would be great... Thanks
__________________
Craig Bellaire
www.VerticalVideoSolutions.com
Craig Bellaire is offline   Reply With Quote
Old January 21st, 2007, 10:26 AM   #2
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Incline Village, Nevada
Posts: 604
Canopus ended their plug-in support for Premiere at 1.5 and it was somewhat limited a that.

Premiere 6.5 was the last plug-in that provided robust support with the Canopus Storm hardware cards. And the Storm card has now been obsoleted.

Your current choices for Premiere 2.x are to use a powerhouse computer in OCHI mode or look into the hardware choices from AJA and Blackmagic.

Or make the leap to Canopus' Edius NLE.
John Richard is offline   Reply With Quote
Old January 22nd, 2007, 09:12 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Aug 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 422
Edius NX for HDV

OK well.... then why would the info for this card "Edius NX for HDV" say that there is a plug in... for the Edius Version 3.5. and the Card for Adobe Premier, I relize it doesn't say Premier 2.0 or PRO... just wondered and trying to figure our why we spent over 3 grand then for 3 cards... hhhmmm ... thanks
__________________
Craig Bellaire
www.VerticalVideoSolutions.com
Craig Bellaire is offline   Reply With Quote
Old February 6th, 2007, 02:59 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2005
Location: Houston, Texas
Posts: 138
The Nx will work with PPro 2.0 in SD res and any other app that supports output to a DV device(no good for HD but SD yes)...all you have to do is start up ADVC mode and treat it like a camera or deck...works in Encore, CS2 and AE that way as well but if you have NX get the CS2 and AE plugins and they support HD res....just not in PPro.
Randy Donato is offline   Reply With Quote
Old February 6th, 2007, 04:22 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Aug 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 422
Thanks

I think I got it now..... I also am forcing myself to work a project through Edious.... It's not that easy to learn but the more you do it the better you get.... thanks so much
__________________
Craig Bellaire
www.VerticalVideoSolutions.com
Craig Bellaire is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Grass Valley / Canopus NLE

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:27 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network