Capturing SD recorded audio to HD edit at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > High Definition Video Editing Solutions

High Definition Video Editing Solutions
For all HD formats including HDV, HDCAM, DVCPRO HD and others.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 10th, 2009, 02:12 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: Winnipeg Manitoba Canada
Posts: 56
Capturing SD recorded audio to HD edit

I'm soon to upgrade my FCP to edit in HD. No manuals to check yet so my question is: can Final Cut Suite set up to edit a 24p HD project capture and use audio from SD recorded tapes?

Thanks.

Canada John
John Whiteway is offline   Reply With Quote
Old May 11th, 2009, 09:42 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: Miami, FL USA
Posts: 1,482
You can set up your FCP timelines with whatever audio and video perameters you want. Some SD (Betacam, for example) audio is 32k,12-bit whereas hd is normally 48k, at 16 bit.
So if your timeline is 48k, when you import a different sample rate, FCP will have to render the audio line to match the timeline. No biggie. / Battle Vaughan/miamiherald.com video team
Battle Vaughan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > High Definition Video Editing Solutions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:27 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network