De-Interlace w/QT Pro? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > High Definition Video Editing Solutions

High Definition Video Editing Solutions
For all HD formats including HDV, HDCAM, DVCPRO HD and others.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 14th, 2005, 10:14 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Jan 2002
Location: Pembroke Pines, Florida
Posts: 1,418
De-Interlace w/QT Pro?

Hello everyone, was wondering if anyone with a Sony FX1- Z1 or HC1 ever converted native interlaced footage to a Quicktime Pro format (mov) and checked the "Deinterlace" or "Single Field" boxes? If so- how well did it look? Were you able to save the video with the options checked?

Thanks

(To get the options- press Command + J)
__________________
Steve Nunez-New York City
www.stevenunez.com
Steve Nunez is offline   Reply With Quote
Old August 14th, 2005, 11:58 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2003
Location: Manchester, UK
Posts: 93
I have used PPro and Cineform to go to progressive QT7. It looks ok but is beaten by WM9 at low bitrates. I have seen some very nice high bitrate QT.
Colvin Eccleston is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > High Definition Video Editing Solutions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:56 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network