White Balance Preset basic question (new user) at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 19th, 2007, 02:49 PM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tucson AZ
Posts: 2,206
White Balance Preset basic question (new user)

Is there any way to quickly switch the HD110 from nominal Tungsten (3200k) to nominal Daylight (5600k)?

It seems that you can switch the value of the Preset by going into the menus but I was hoping there would be a way to do it with an external switch. Perhaps defining one of the user buttons to do it?

I know I could go outside and white balance into the A or B memory but I'd like to have the choice between the two nominal values for quick switching.

Any suggestions gratefully accepted!
Jim Andrada is offline   Reply With Quote
Old October 19th, 2007, 09:57 PM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
You're right... define a user button as the toggle. Do this in the switch menu.
Define one of the user buttons as PRESET TEMP.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old October 20th, 2007, 01:27 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tucson AZ
Posts: 2,206
Tim,

Thanks. I'm not quite sure yet how to actually pull this off - can you set it so it toggles between the two values, or do you have to define two user buttons, one for each value?

The manual isn't exactly the clearest thing I've ever seen.

I might try to download the Japanese version and see if it's easier to make sense of some of the instructions. I frequently notice that when looking at presentations that have been translated to English it's easier to understand if the Japanese text is left on the chart.
Jim Andrada is offline   Reply With Quote
Old October 20th, 2007, 01:50 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2006
Location: Israel
Posts: 64
The same button can do Both

and trail and error will answer you quickly
__________________
www.cutaway.co.il
Shai Camerini is offline   Reply With Quote
Old October 20th, 2007, 02:23 AM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tucson AZ
Posts: 2,206
OK - I'm game!

(This is the first experiment so I've been a bit hesitant to screw something up)

But knowing that one button can toggle it is a big help in figuring it out - thanks.

Edit - It worked.

Thanks much.

Last edited by Jim Andrada; October 20th, 2007 at 04:55 AM.
Jim Andrada is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:48 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network