No recording with DR-100 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 14th, 2007, 01:09 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 7
No recording with DR-100

Hi.

I can not record with my new DR HD-100

My settings are on the JVC:
In the menu others:
1394 >> synchro
DR-100 >> on

My settings on de DR HD-100 are:
In the menu functions >> JVC GY-HD
HD form >> Quicktime
HDD mode >> HD-recorder

I have the latest version of the software 2.2.1.04032307

What doe I wrong, or what must I change.

Thanks in advance

Regards, Johan
Johan Moeskops is offline   Reply With Quote
Old November 14th, 2007, 01:53 PM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Hi Johan and welcome to DV Info Net.

Make sure the letter "J" is showing in the upper left of the DR-HD100 screen. This indicates that the DR-HD100 will accept control from the JVC camera.
If it is not there, then press the left user button labeled JVC to pass over start/stop control to the camera.

Also, make sure the HDV/DV switch is in HDV position, that you are shooting either 720p24, 720p25 or 720p30, and that the firewire cable is connected to the "DV I/O" and not "Computer I/O."

You will also need a tape loaded in the camera if you are using SYNCHRO mode.
SYNCHRO mode is the most common mode for recording to tape and hard disk simultaneously. However, if you wish to use the DR-HD100 alone without simultaneous recording to tape then set the camera to SPLIT mode and use the REC button on the left side of the camera to control the DR-HD100. The other two REC buttons (on top and on lens) will only start or stop recording to tape in SPLIT mode.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old November 15th, 2007, 02:55 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 7
Hi Tim.

Thanks a lot, and so fast.
I'll go try it again with your advice.

One question more, when is the release of your dvd for the JVC.

Thanks, Johan
Johan Moeskops is offline   Reply With Quote
Old November 15th, 2007, 03:14 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 7
Hi Tim.

It works!!
I had set my JVC on 720P 50, but that doens't work.

Now it works fine, i'll hope there is a 720P50 in the future.

regards, Johan
Johan Moeskops is offline   Reply With Quote
Old November 15th, 2007, 10:38 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: The Hague, The Netherlands
Posts: 112
[NL]Veel plezier met je HD100, ik hoop ook dat de 720p 50 snel komt[/NL]

Just some OT chat.
Marc Jayson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:03 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network