Difference between HD100 and HD101? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 13th, 2008, 09:19 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Dec 2003
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 621
Difference between HD100 and HD101?

I'm sorry if this has been addressed before. I did a search on this forum, but couldn't find it.

What, if any, are the differences between the GY-HD100, the GY-HD100(a) and the GY-HD101?
I'm guessing they're fairly minimal. I know the HD100(a) is a firmware upgrade from the HD100. How about the HD101?
__________________
http://www.prolefeedstudios.com/blog/
Documentary for the masses!
Brian Standing is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 09:39 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2007
Location: McKinney,TX/New Orleans, LA
Posts: 104
The GY-HD101 is a PAL camera.
Corey Williams is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 09:44 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belgium
Posts: 695
Both can do PAL if it has an 'e' and the end.
The 101e can record a Firewire stream, the 100e cannot.
As there are different Tax levels for this in the European union.
__________________
Marc Colemont - Belgium - http://www.mc-productions.be
JVC GY-HM850's, HM890, HM600
Marc Colemont is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 09:59 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Dec 2003
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 621
So, if Windows XP is reporting my firewire-connected camera as an HD101, that means that I can record to HDV tape over firewire?
__________________
http://www.prolefeedstudios.com/blog/
Documentary for the masses!
Brian Standing is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 11:31 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Pacific NW
Posts: 431
Quote:
Originally Posted by Brian Standing View Post
So, if Windows XP is reporting my firewire-connected camera as an HD101, that means that I can record to HDV tape over firewire?
Unless you bought it in europe and there is an e on the end of the model number, it will record just fine.
Mark Silva is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 09:07 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Feb 2005
Location: Rio de Janeiro - Brasil
Posts: 304
No, it seems that HD 101 (USA) doesn`t record HDV signal from computer back to tape (camera) via firewire. HD 100 does it.
Ron
Ron German is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2008, 12:24 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Pacific NW
Posts: 431
Quote:
Originally Posted by Ron German View Post
No, it seems that HD 101 (USA) doesn`t record HDV signal from computer back to tape (camera) via firewire. HD 100 does it.
Ron
101 is not a USA cam, thats the 110 which does record.

not being able to record over firewire is a non-usa model feature for vat/taxing purposes.
Mark Silva is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:14 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network