Does the DV500 tripod plate fit an HD100? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 29th, 2009, 10:38 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Dec 2003
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 621
Does the DV500 tripod plate fit an HD100?

The model number is KA-510u. I can get a good deal on a used one.

A tripod mount is a tripod mount, right? Any reason this won't work on an HD 100?
__________________
http://www.prolefeedstudios.com/blog/
Documentary for the masses!
Brian Standing is offline   Reply With Quote
Old May 1st, 2009, 05:07 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Baltimore, MD
Posts: 102
I don't think so

I own the DV500, DV5100, and HD200. The 500 has a different plate then everything else. Not sure why they did that. The 5100 and the 200 are the same. And I believe the 200 is the same as the other HD models.
__________________
Marty Jenoff
www.focalpp.com
Marty Jenoff is offline   Reply With Quote
Old May 1st, 2009, 08:24 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Dec 2003
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 621
Thanks! Glad I posted... that saves me a lot of trouble. I wouldn't have guessed that.
__________________
http://www.prolefeedstudios.com/blog/
Documentary for the masses!
Brian Standing is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2009, 10:53 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: New York, NY
Posts: 460
confirmed. You can use Sony's tripd plate on the GY-HD/HM series the GY-DV500 had the odd (but similar looking) plate.
__________________
Sean Adair - NYC - www.adairproductions.com
JVC GY-HM-700 with 17x5 lens, MacPro 3.2ghz 8-core, 18gb. (JVC HD200 4 sale soon)
Sean Adair is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 06:09 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: Schwabach (Germany - Bavaria)
Posts: 199
OK, is it possible to take the plate from the GY-DV5000/5100 to the GY-HM700?
Does is fit?
Eric Deyerler is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 08:31 PM   #6
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by Eric Deyerler View Post
OK, is it possible to take the plate from the GY-DV5000/5100 to the GY-HM700?
Does is fit?
Yes. It should.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 07:22 AM   #7
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: LOWESTOFT - UK
Posts: 2,125
The wedge plate from a 'standard' camera will fit the mounting holes in the 500, so you can attach the 500 to the same plate as the 5000 series and other pro cameras. Be aware that the rear pin is NOT in quite the correct place, and although it does nearly align, it will not make full contact. However, my 500 on a tripod is perfectly safe and shows no signs of coming detached. Having a non-standard plate was far too annoying.
Paul R Johnson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:27 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network