GY-HD250 with old HDV rack at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 13th, 2010, 11:33 AM   #1
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 425
GY-HD250 with old HDV rack

I'm running a windows xp laptop with the DV rack with HDV power pack. Works fine with my JVC HD100.

I rented two HD 250s this weekend. DV Rack is not seeing either camera. The laptop has no problem seeing my HD 100. My desktop pc with Adobe PPro CS3 can see the 250s.

So it seems like the firewire ports on the cameras and the laptop work fine. The IEEE394 output is set to HDV, which is what it's recording.

So I'm guessing my old HDV rack needs something to see the JVC 250? It's version 1.1.1452.0 HD.
Dennis Stevens is offline   Reply With Quote
Old March 13th, 2010, 12:21 PM   #2
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 425
Update: I got Adobe OnLocation CS3 on to the laptop. However, still not seeing the JVC.

I see there is a drop down menu for 'Devices', the JVC is not listed there.
I'd like to move this to the adobe forum now that it is using OnLocation.

Last edited by Dennis Stevens; March 13th, 2010 at 12:50 PM. Reason: additional info.
Dennis Stevens is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2010, 03:50 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belgium
Posts: 695
Did you check the DV/HDV Firewire switch?
As it does work here with my HD-251e
__________________
Marc Colemont - Belgium - http://www.mc-productions.be
JVC GY-HM850's, HM890, HM600
Marc Colemont is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2010, 05:36 AM   #4
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Boston, Massachusetts
Posts: 425
Yes, I checked that, but I've found the answer (or an answer).

I was using the device that stops the firewire from sending power, so I don't blow the firewire port (sorry, forgetting the proper name).

When I took that out of the mix, and carefully reattached the firewire cord and powered it all back, OnLocation saw the camera. BUT- the DVR function is grayed out. Don't know why. It's not a trial version.
Dennis Stevens is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:11 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network