Can my HD200UB playback a1080i tape ?? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 14th, 2010, 07:45 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Dec 2006
Location: Lancaster Pa
Posts: 12
Can my HD200UB playback a1080i tape ??

I have a shoot soon with a videographer who will use his Canon HDV camera (minidv tapes) while I will use my 720p JVC HD200UB.

Question. Will my HD200UB play back his 1080i tape ?

He can shoot 1080i in 30fps or 60fps.

Thanks
Patrick Forestell is offline   Reply With Quote
Old September 17th, 2010, 04:04 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Lincoln, NE
Posts: 162
Hi, Patrick. Unfortunately the JVC and the Canon shoot totally different flavors or HD. Neither camera will play back the other's tape.

I run into this issue all the time. Luckily I own a Canon HV30 as well as my HD250. You may need to either borrow the other shooters camera to capture or have him capture the footage and burn a data DVD (perhaps several) or dump them to a portable hard drive.

Sorry. Wish I had better news for you. Have a good shoot.

Chad
Chad Haufschild is offline   Reply With Quote
Old September 18th, 2010, 03:42 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2010
Location: Golden Outback, Australia
Posts: 55
What Chad is saying is correct. I have just this minute done a brief test with my HD200 and FX1 and neither would accept playback images.
Gan Eden is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 09:22 AM   #4
 
Join Date: Dec 2010
Location: Western Australia
Posts: 576
1080i is only an output isn't it? The camcorder doesn't at all record to tape at 1080?
Lee Mullen is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 09:35 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai, India
Posts: 1,385
In a way, yes. They are just data streams. But the cameras are not computers and can only read one 'type' of output, as in this case.
__________________
Get the Free Comprehensive Guide to Rigging ANY Camera - one guide to rig them all - DSLRs to the Arri Alexa.
Sareesh Sudhakaran is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 10:55 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fairfield, Dunedin, New Zealand
Posts: 3,634
Images: 18
Er, no...............

Quote:
Originally Posted by Lee Mullenberg View Post
1080i is only an output isn't it? The camcorder doesn't at all record to tape at 1080?
The JVC's are 720p not 1080i, so, no, they don't.


Quote:
Originally Posted by Sareesh Sudhakaran
the cameras are not computers
Indeed, they are, just computers.

They are simply programmed differently, the same as Windows and Mac's are different.

JVC went 720, most everybody else bailed into 1080 of one flavour or another.


CS
Chris Soucy is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:44 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network