Does JVC's GY-HD100u really got HD output ? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 15th, 2006, 09:13 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Montreal
Posts: 15
Does JVC's GY-HD100u really got HD output ?

I'm not familiar with new HDV camera and the HD world... but i'm little bit confuse to understand if the JVC's GY-HD100u really got HD output. When i'm reading spec. of this camera, it doesnt mention any HD/SD-SDI output (as mention with the Canon XL-H1 perhaps). But when i'm reading on the Wafian web site (http://www.cineform.com/products/Waf...D100U_Support), its says that the JVC is HD ouput... i'm more confuse...

Whats going on ?

thanks again
Etienne Caron is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2006, 09:28 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,290
i think you can get HD through the component out.
Brian Luce is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2006, 09:33 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Montreal
Posts: 15
The spec on B&H is not clear...

JVC (doesnt mention any HD/SD-SDI-output)
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search

and...

CANON (mention HD/SD-SDI- BNC (x 1 output))
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search
Etienne Caron is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2006, 09:43 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,290
Quote:
Originally Posted by Etienne Caron
JVC (doesnt mention any HD/SD-SDI-output)
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search

and...

CANON (mention HD/SD-SDI- BNC (x 1 output))
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search
i think there's a component to sdi adaptor or you can go directly though component out.
Brian Luce is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2006, 10:19 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 184
SDI - is just an digital interface. Yes the JVC HD100U has HD output from the Component out. (In fact it's 4:2:2). The difference is that it's Analog Component not not SDI.
Tim Holtermann is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2006, 07:36 AM   #6
New Boot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Portugal
Posts: 20
Besides the component output, you can also use the IEEE1394 output, with switch in HDV position.

regards
Bruno Vaz is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:18 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network