sync problem exporting hdv 720p25 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 27th, 2006, 12:39 PM   #1
New Boot
 
Join Date: May 2003
Location: meerkerk, netherlands
Posts: 19
sync problem exporting hdv 720p25

I am working on a 80 minutes project shot on a JVC GY-HD100.
I like to export a hdv master for best quality projection. When trying print to video some stutter occurs. So i export the whole timeline as a fcp selfcontained quicktime. In this a major sync problem appears.
I did a test on dvd before and no sync problem there.

The screening will be tomorrow!
What can be the problem here?
Han Savelkoel is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2006, 12:51 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: May 2006
Location: Portugal
Posts: 140
Are you working Native HDV?
Perhaps you could try creating a new sequence in AIC, for instance and paste the orginal content in there, and then, export it as a self contained quicktime movie... With this you won't lose almost anything in quality terms.
Anyway, before this, be sure that in the export window the setting is ''current settings''.
If this doesn't help, play your project, from within FCP for the screening.
Sergio Barbosa is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2006, 01:32 PM   #3
New Boot
 
Join Date: May 2003
Location: meerkerk, netherlands
Posts: 19
What do you mean by AIC?
Han Savelkoel is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2006, 02:40 PM   #4
Peter Kraft
 
Posts: n/a
AIC: Apple Intermediate Codec (I think)

Cheers
  Reply With Quote
Old November 27th, 2006, 02:45 PM   #5
New Boot
 
Join Date: May 2003
Location: meerkerk, netherlands
Posts: 19
right!
But is that the proper way to export to tape in 720p25? AIC is only available in 720p30 in my list of sequence presets...
Han Savelkoel is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2006, 05:04 PM   #6
New Boot
 
Join Date: May 2003
Location: meerkerk, netherlands
Posts: 19
problem solved

I made a new sequence (same setup) and exported again, this time without the sync problem.
What went wrong the first time: I made a complicated edit in the master track (4 videotracks. 6 audio tracks and lots of cuts and filters). We need to subtitle the project, but i like to have a non- subtitled master aswell. So what i did was creating subtitles in a new track in which i dragged the master track. When exporting this as a self-contained quicktime, the sync problem occurs.
The solution was to create a track for subtitles and drag this in the master track. Somehow FCP isn't able to do it the other way arround.
Han Savelkoel is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:49 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network