GY-HD250 and DR-HD100 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 10th, 2007, 11:51 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ft. Myers, FL
Posts: 240
GY-HD250 and DR-HD100

I recently found out the hard way the DR-HD100 does not function with the HD250 camera. Has anyone found a work around? For me when I turn on the HD250 the DDR crashes and restarts.

I understand FE will be addressing this sometime.

It's sad because I thought this combo would work, when I purchased it.

Thanks

Dave B
Dave Beaty is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2007, 02:31 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: The Hague, The Netherlands
Posts: 112
Quote:
Originally Posted by Dave Beaty
I recently found out the hard way the DR-HD100 does not function with the HD250 camera. Has anyone found a work around? For me when I turn on the HD250 the DDR crashes and restarts.

I understand FE will be addressing this sometime.

It's sad because I thought this combo would work, when I purchased it.

Thanks

Dave B
I have a HD-251 and have no problem with the DR-HD100. Did you update your firmware?
Marc Jayson is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2007, 07:08 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Chicago
Posts: 1,214
Quote:
Originally Posted by Dave Beaty
I recently found out the hard way the DR-HD100 does not function with the HD250 camera. Has anyone found a work around? For me when I turn on the HD250 the DDR crashes and restarts.

I understand FE will be addressing this sometime.

It's sad because I thought this combo would work, when I purchased it.

Thanks

Dave B
It does work perfectly with the DTE. Make sure you have the firewire plugged into the proper port on top of the DTE and set you menu as desired for syncronous or not. You'll know it's attached because your LCD will show the red indicator of connection. We fell victim to plugging the firewire connector into the wrong port at first.
Stephen L. Noe is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2007, 03:09 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: May 2006
Location: Canada
Posts: 149
I'm guessing that the DR HD100 works with the HD200 as with the HD250!?

Stephen does it record 60p from your HD250 without issues?
Brian Ladue is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2007, 08:04 AM   #5
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Chicago
Posts: 1,214
It's records with no issue and acts the same as it does on the HD-100 (no surprises). The data recorded is 59.94 in the same m2t file as with 30p.
Stephen L. Noe is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:27 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network