BR-HD50 only wants to record in LP mode at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 18th, 2007, 12:16 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Oct 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 12
BR-HD50 only wants to record in LP mode

I'm trying to record into my BR-HD50. No matter what I do it switches the mode to LP even though this deck doesn't record in LP mode. I've put in 3 fresh tapes. I try to record, the speed changes to LP then it gives me a LP warning. When I try to play back the tapes I get nothing but a (LP!) warning.
This happens whether the input is a computer or HD100. Anybody have any Ideas? Help.

Evan
Evan Gardner is offline   Reply With Quote
Old January 18th, 2007, 01:36 AM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Go into the menus and execute the factory reset.
I'm not sure how this is even possible, but the best thing to do is to clear everything and see if it still does this.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old January 18th, 2007, 01:38 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Oct 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 12
Thanks Tim, I have already done this and it has no effect. It does this trying to record DV as well.

Evan
Evan Gardner is offline   Reply With Quote
Old January 18th, 2007, 02:35 AM   #4
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by Evan Gardner
Thanks Tim, I have already done this and it has no effect. It does this trying to record DV as well.

Evan
Weird. Call tech support. Maybe there is some sort of master reset they can walk you through?
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old January 18th, 2007, 04:26 PM   #5
 
Join Date: Sep 2005
Location: Austin, Texas
Posts: 244
what tapes are you using?
i recall having more issues with clients using panasonic tapes that had a longer record time.
terry
Terry Nixon is offline   Reply With Quote
Old January 18th, 2007, 06:51 PM   #6
New Boot
 
Join Date: Oct 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 12
DvCam, and mini dv. It plays everything fine. It only affects record. I even tried prerecording a bit of DVcam at regular speed on another deck, then putting it in the JVC but it just keeps switching to LP.
Evan Gardner is offline   Reply With Quote
Old January 22nd, 2007, 03:25 PM   #7
New Boot
 
Join Date: Oct 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 12
problem solved!!

Well I heard from Doug Mullin at JVC and he told me it was a little known problem from updating the firmware. So he explained to me how to get into the hidden menu and do a reset. I had already reset from the main menu with no effect, but the hidden reset worked. Thanks to everyone for their help.

Evan
Evan Gardner is offline   Reply With Quote
Old January 22nd, 2007, 07:53 PM   #8
Major Player
 
Join Date: Aug 2006
Location: Larkspur, CA
Posts: 378
Double secret menus- just like double secret probation!
Justin Ferar is offline   Reply With Quote
Old February 14th, 2007, 05:28 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 30
How did you get into the menu?

Quote:
Originally Posted by Evan Gardner
Well I heard from Doug Mullin at JVC and he told me it was a little known problem from updating the firmware. So he explained to me how to get into the hidden menu and do a reset. I had already reset from the main menu with no effect, but the hidden reset worked. Thanks to everyone for their help.

Evan
Hi Evan,

I have problems with the firmware update... Can you let me know how you get into this menu and if it will restore the old firmware?

Thanks!

Maxene
Maxene Kuek is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2011, 10:59 AM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: California
Posts: 38
Re: BR-HD50 only wants to record in LP mode

Having this problem right now anyone know how to access the hidden menu?
Marc Higa is offline   Reply With Quote
Old June 14th, 2011, 07:13 AM   #11
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2005
Location: Atlanta/USA
Posts: 2,507
Re: BR-HD50 only wants to record in LP mode

There is a very good reason why the service menu is hidden - once you get into it, you might just screw up everything.

I suggest you call tech support and they'll walk you through. It is never a good idea to post these button combinations on the internet... using them will cause more harm than good.
__________________
Ervin Farkas, CDVS
Certified Legal Videographer
Ervin Farkas is offline   Reply With Quote
Old June 14th, 2011, 12:07 PM   #12
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: California
Posts: 38
Re: BR-HD50 only wants to record in LP mode

Thanks I called the service department and we got it fixed!
Marc Higa is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:11 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network