Transferring from DR-HD100 to FCP5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 25th, 2007, 12:25 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hollywood, California
Posts: 882
Transferring from DR-HD100 to FCP5

How long do the clips recording to the DR100 take to load onto FC5? I was told it was immediate. The reason why I ask is because I am doing a feature and I want to upload all the dailies to FC5 at the end of each day without taking hours away from production.

Also, is there anyone who JUST use the DR100 without the tape back-up, and if so, how reliable is that? I really want to get away from using tapes.

Thanks
__________________
Visit me and my work at www.artofduke.com
Brian Duke is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2007, 02:47 PM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Stick with reduntant recording. Even if you throw those tapes in a box and never look at them, you will have the confidence that the footage exists in a physical format somewhere. You never know who might accidentally trash some media files, and your insurance company may require redundant tape backup for the "digital negative" rider.

You can start editing "immediately" by using the DR-HD100 as a media drive.
However, the first thing I would do in your workflow is to copy the media to another hard drive and work from that. This way you can put the DR-HD100 back into service immediately, and know that there is already one backup done.

Since it is Firewire 400, data transfer will be just as fast as any Fat-32 formatted external FW harddrive.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old March 26th, 2007, 10:39 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2005
Location: New York
Posts: 123
Quote:
Originally Posted by Brian Duke View Post
How long do the clips recording to the DR100 take to load onto FC5? I was told it was immediate. The reason why I ask is because I am doing a feature and I want to upload all the dailies to FC5 at the end of each day without taking hours away from production.

Also, is there anyone who JUST use the DR100 without the tape back-up, and if so, how reliable is that? I really want to get away from using tapes.

Thanks
Hi Brian,

I consult for a TV station in Puerto Rico on the side (it's a nice getaway) and I set them up with an HD110 and a DR-HD100 with the dream of going tapeless. And a dream it was. About once a week they get a corrupted file that only contains digital noise - even after checking playback on location. (They are working in DV25.) Needles to say, they now keep a tape in the camera and need to use it every week. I love recording to disk, but the system is not as robust as I had hoped. Good luck.
__________________
Andy Young
Director/DP www.ArchipelagoFilms.com
VP, Special Projects www.DuArt.com
Andrew Young is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:10 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network