HD100 Firmware Update available at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 16th, 2007, 11:10 PM   #1
Trustee
 
Join Date: Apr 2006
Location: United States
Posts: 1,158
HD100 Firmware Update available

the firmware update that the 200 series got is now available for the 100 series. Please Please Please read the directions first because there are 6 versions of the firmware - you must install the correct version for you camera.

http://pro.jvc.com/pro/attributes/HD...00110_upgrade/

have fun, be careful !

Steve Oakley
Steve Oakley is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 12:24 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Savannah, GA
Posts: 456
Yes, at least one user in another thread reports difficulties with the firmware flash on their camera. Not sure what led to his issues, but I'm going to hold off until I need to update. Since it only addresses the FCP issues with digitizing HDV, it's not a problem for my current workflow.
Eric Darling is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 02:19 AM   #3
New Boot
 
Join Date: May 2007
Location: Berkeley, CA
Posts: 5
HD100 Firmware Update available

I updated the firmware successfully
however am sad to report this did not alleviate any of my FCP capture woes.
Clip segmenting and Cut off at the beginning and end.

Would love to hear if this has solved the problems for other FCP users, and if so what settings you are using.
Amir Terkel is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 06:57 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gilbert, AZ
Posts: 1,896
Please direct me to a spec sheet that entails what the upgrade offers?
Steven Thomas is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 07:08 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iceland
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Steve Oakley View Post
the firmware update that the 200 series got is now available for the 100 series. Please Please Please read the directions first because there are 6 versions of the firmware - you must install the correct version for you camera.

http://pro.jvc.com/pro/attributes/HD...00110_upgrade/

have fun, be careful !

Steve Oakley
Can I use this firmware update on my HD-111E or is it just for the US versions of the Camera
__________________
Eric I. B.
the viking from Iceland
Eirikur Ingi Bodvarsson is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 07:54 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Feb 2007
Location: Coconut Creek FL
Posts: 291
Hello
I have a 110
are these firmware updates for FCP USERS ISSUES.
I use vegas and so far no problems
thank you
Joe
Joseph A. Benoit is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 10:28 AM   #7
 
Join Date: Nov 2001
Location: santa fe, nm
Posts: 3,264
Images: 10
This is very strange because when I enter my firmware key, CVDGJDJJ, I receive a message informing me that my version number is incorrect or missing. The directions provided are ambiguous. Considering the potential for damage, how excusable is this?

Last edited by Bill Ravens; July 17th, 2007 at 04:30 PM.
Bill Ravens is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 12:10 PM   #8
New Boot
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iceland
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Bill Ravens View Post
This is very strange because when I enter my firmware key, CVDGJDJJ, I receive a message informing me that my version number is uncorrect or missing. The directions provided are ambiguous. Considering the potential for damage, how excusable is this?
Yes I got the same thing! Some error going on there.
__________________
Eric I. B.
the viking from Iceland
Eirikur Ingi Bodvarsson is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 01:11 PM   #9
Trustee
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gilbert, AZ
Posts: 1,896
I'm not positive if this is the reason, but the download page mentions the upgrade is for US purchased GY-HD 110U/100U models.

"This upgrade is for owners of JVC's 100 Series ProHD Camcorders purchased in the United States."

http://pro.jvc.com/pro/attributes/HD...00110_upgrade/
Steven Thomas is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 01:25 PM   #10
Major Player
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 232
So what happened to the low light update?
I realize there are a lot of FCP users, but this update seems pretty useless for the camera owners???!!!! I use PPRo2 and Cineform so.....
Ok, thanks for letting me get that off my chest.
Cheers,
Jon
Jon Jaschob is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 01:34 PM   #11
Trustee
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gilbert, AZ
Posts: 1,896
Quote:
Originally Posted by Jon Jaschob View Post
So what happened to the low light update?
Jon
Jon,
Do you know what the upgrade offers? I found nothing on this.
Anyone....
Steven Thomas is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 02:35 PM   #12
Major Player
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 232
All I could find...
http://www.usjvc.com/faq/

What I want!
http://www.digitalcamcordernews.com/...ced-with-lolux
Jon Jaschob is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 02:37 PM   #13
Major Player
 
Join Date: Feb 2006
Location: Houston
Posts: 789
Looks like it is for FCP dig clip issues only. I think I'll wait for more info.
__________________
David Parks: DP/Editor: Jacobs Aerospace at NASA Johnson Space Center
https://www.youtube.com/user/JacobsESCG
David Parks is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 07:26 PM   #14
Major Player
 
Join Date: Feb 2007
Location: Coconut Creek FL
Posts: 291
Hi
check out the website that Jon said to goto and it explains that the
upgrade is for FCP clip issues

Joe
Joseph A. Benoit is offline   Reply With Quote
Old July 17th, 2007, 07:38 PM   #15
Major Player
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 471
Quote:
Originally Posted by Amir Terkel View Post
I updated the firmware successfully
however am sad to report this did not alleviate any of my FCP capture woes.
Clip segmenting and Cut off at the beginning and end.
Did you adjust your pre & post roll to 1 second? Usually this only creates a 2-3 second gap between clips.

I don't think the upgrade addresses that. It's to help prevent longer clips from being segmented during capture.

I may be wrong so anyone at JVC can chime in at any point!
Scott Jaco is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:05 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network