Problems Recording new SXS Card On KAMR1 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HM 600/700/800 Series Camera Systems

JVC GY-HM 600/700/800 Series Camera Systems
GY-HM6xx, HM7xx and HM8xx ProHD camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 5th, 2014, 04:42 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Wondering if anyone else is having this issue. Got 2 new 32 gig SXS cards to use on my KAMR Recorders atttached to my HM 700 and 790 and they dont work. Cannot use my old 16gig cards since they are damaged. I was told by a JVC rep and JVC Engineering that it required a firmware update that had to be done at their Engineering dept. but its been a while and i haven't heard back from them. Any suggestions? Its urgent since many of my clients want the footage off SXS cards and not SDHC.
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2014, 08:55 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

I've sent a message to someone I know at JVC.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old March 6th, 2014, 03:51 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Fidjeland, Norway
Posts: 289
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Chris.
I have a JVC HM750 with the KA-MR100G attached. Mine is working fine with a 64 GB Sony SxS card now. The firmware was updated by JVC when I shipped them the camera. Mine was shipped to JVC in the UK as they handle all Nordic requests.

However there were a few settings in the menu to go through before I could make it work properly. Both on the camera and the recorder.

On a side note I had to go through both the instructions manual on the camera and the recorder and also on the CD that came with it to work it out.

There is a small cable hidden behind the battery compartment that provides the signal from the camera to the recorder. Are you able to confirm that the recorder is connected to the camera? It should show up on your LCD/ viewfinder. If the settings are wrong it will not work no matter what card is in th recorder. It should work with 32 GB cards straight out of the box.
Svein Rune Skilnand is offline   Reply With Quote
Old March 6th, 2014, 05:28 PM   #4
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Yes the boxes have been hooked up permanently an the two cards i was using worked fine , but got physically damaged outside the camera. The brand new 32 gig cards i got wont work. Jvc did say they need the camera to do the up grade and woul tell me when to bring it in but its now been almost two weeks and no word.
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 6th, 2014, 05:31 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

What really sucks is i've been such a proselytezer for the cameras, persuading my parners and clients to go JVC instead of the EX 3s.
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 03:47 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Fidjeland, Norway
Posts: 289
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

When I bought my recorder I was told that it would work fine with 32 GB cards straight out of the box, so that is a bit strange. However I would call JVC again and make an appointment to ship them the camera. Normally you should be able to send it in straight away. Not wait for them to call you back.

I used to own an EX3 and to my eye there is very little difference between them, considering the picture quality. I recently shot with the EX1R and my HM750 side by side and the EX1R was perhaps one stop faster. But they cut together very well.

The EX3 is a fantastic camera whereas the JVCs are a cameraman's camera. Sits nicely on the shoulder. The viewfinder is better on the EX3 though but the JVCs are just as reliable.
Svein Rune Skilnand is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 11:57 AM   #7
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Yes i love the camera too. i was originally looking at the EX 3 but encountered the JVC 700 at my dealer EC Pro in New York ( great folks by the way). had a conversation with Craig Yanagi and decided to go with two HM 700's. have since also gotten a HM 790. I like the look as well as the ergonomics which really makes it a shooters camera. The one stop difference between the JVCs and the EX doesn't matter too much to me as we don't do much low light. most of my corporate and broadcast clients seem pretty happy, though it took a bit of convincing with some of them. the condition with some of them was that i always recorded on both the SDHC as well as SxS cards.
which is what makes this frustrating. JVC engineering told me not to send the camera in till they said so and its been almost two weeks. wonder if Craig can step in if he's reading this.
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 12:30 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 6,609
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

JVC used to have a service center in the Chicago area but alas, no longer :-(

I thought there was one in the NJ area but I was mistaken. The only one I found is in California. Here is the link to the page with information about sending them your camera.
Factory Service Centers

HTHs.
__________________
What do I know? I'm just a video-O-grafer.
Don
Don Bloom is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 05:34 PM   #9
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

I'm less than ten miles from their place in NJ but I've been told i can't just drop off they will call me back. that was about 8 days ago.
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 05:38 PM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 6,609
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Wow, that's strange. I had a hard time understanding why they wouldn't have a NJ center but it wasn't listed so I thought they had closed it like Chicago.


Man if I were you, I'd call them again and then again until they give you the go ahead.

Good luck.
__________________
What do I know? I'm just a video-O-grafer.
Don
Don Bloom is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2014, 05:53 PM   #11
JVC America
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wayne, New Jersey
Posts: 193
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Chris,

I spoke with an ex-colleague of mine at Sony and learned that there is a structural difference between SBP and SBS model media cards. From our discussion, the SBP model cards should work properly with the KAMR100G. Is this the media that you're using?

- Craig
__________________
Craig Yanagi - Product Marketing Manager
JVC Professional Video Division, JVCKENWOOD USA Corp.
Craig Yanagi is offline   Reply With Quote
Old March 9th, 2014, 11:29 AM   #12
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Craig, good to hear your voice on this. the new cards i have are SBS-32G1A.
Alan Rupert spoke to your engineering guys who told him it was a firmware upgrade that they needed to install in the shop. i"d need to bring the camera in, but they'd tell me when. no word since then despite repeated calls.
i am going to see if i can get my hands on an SBP card and serif that works. still would like o get the firmware upgraded though.
Whats my next step?
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 9th, 2014, 01:32 PM   #13
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Fidjeland, Norway
Posts: 289
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Not sure if this is helpful but my card is a Sony SBS-64G1A card.
Svein Rune Skilnand is offline   Reply With Quote
Old March 9th, 2014, 05:26 PM   #14
New Boot
 
Join Date: Jul 2009
Location: Montclair, NJ United States
Posts: 22
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

Sven, i guess that would mean the SBS cards are usable with the new firmware in. Maybe i should just take the camera in to JVC and not wait for a call.
Chris Mendes is offline   Reply With Quote
Old March 10th, 2014, 01:29 AM   #15
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Fidjeland, Norway
Posts: 289
Re: Problems Recording new SXS Card On KAMR1

That is what I would do. Actually you should be on their priority list when you arrive. If you are not able to record, then you are not able to get the job done. And if you are less then 10 miles from their service center it is only a short trip.
Svein Rune Skilnand is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HM 600/700/800 Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:47 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network