Problem with Windows Movie Maker & adding effects at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 13th, 2003, 11:45 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: An English man in the South of Germany.....
Posts: 40
Problem with Windows Movie Maker & adding effects

Problem with Windows Movie Maker & adding effects.

Hi,
I've been trying out my new Sony TRV 950, by capturing video to my PC. The capturing works OK, and I can edit the footage and record it back to the camcorder OK.
The problem occurs when I try to add effects between the clips. When I'm recording the video back to the camcorder and try and add an effect, the LCD on the camcorder goes blue and freezes for a second (no effect is displayed) then the next clip is displayed and recorded correctly. Some of the effects work and are recorded correctly, but most do not.
Ive using the DV.Avi file format to send the footage back to the camcorder.

I only have a single HD, could this be the problem?


Any ideas?

Thanks.
My system,
Abit TH7-II motherboard, P4 2.2, 1GB RAM, 60GB HD, Win XP PRO, Audigy Sound card with Firewire, the latest version of movie maker
Sean Allen is offline   Reply With Quote
Old June 13th, 2003, 03:35 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: An English man in the South of Germany.....
Posts: 40
Hi

Update.

Ive noticed that also the video is now cutting out in places too.
very strange....

When I get the blue screen, the 16 bit sound icon goes out also, and when the video retuns it comes back.
The problem only happens between clips.

any ideas?

I dont have any software running in the background.

thanks....
Sean Allen is offline   Reply With Quote
Old June 15th, 2003, 02:52 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: An English man in the South of Germany.....
Posts: 40
Just to let you know ive fixed the problem with a new firewire card.

So it was a problem with my Audigy firewire after all.

I will be removing my Audigy soon, and going back to onboard AC97 sound.

Everything is working as it should now.

Thank You
Sean Allen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:42 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network